Nimikkolähetit- ja sopimukset

Hollolan kantaseurakunta

(Tiedot päivitetty 10.10.2016)

Lampiset Tansaniasta Senegaliin

Leena ja Lasse Lampinen ovat työskennelleet aiemmin Suomen Lähetysseuran lähetteinä työkauden Senegalissa.

He palasivat heinäkuussa 2016 töihin Senegaliin viiden Tansaniassa vietetyn vuoden jälkeen, asuinpaikkana on Dakar. Lasse toimii Suomen lähetysseuran aluepäällikkönä (Läntinen Afrikka ja Ranska) ja Leena luterilaisen kirkon musiikkityössä ja lähetysseuran tiedotustehtävissä.  He toimivat Suomen Lähetysseuran lähetteinä.

Härköset Tansaniassa

Katri ja Pekka Härkönen ovat työskennelleet Tansaniassa vuodesta 2010. Aiemmin he ovat toimineet Mwanzan raamattukoulussa opettajina, Pekka koulun rehtorina. Uuden työkauden alkaessa keväällä 2016 toimipaikka sijaitsee Arushassa. Pekka toimii Suomen Lähetysseuran Tansanian aluepäällikön tehtävässä. Katri työskentelee Suomen Lähetysseuran kirkollisen työn koordinaattorina. Härköset toimivat Suomen Lähetysseuran lähetteinä.

Susanne ja Kari Valkama toimivat Suomessa

Kari ja Susanne toimivat raamatunkäännöstyössä. Kaakkois-Aasialaiselle vähemmistökielelle on käännetty Uusi Testamentti. Susanne on aloittanut Vanhan Testamentin tekstien käännöstyön. Kari on mukana kansainvälisessä raamatunkäännöstyössä käytettävien tietokoneohjelmien kehittämisprojektissa. He toimivat Suomen Ev. Luterilaisen Kansanlähetyksen lähetteinä.

Kirsi Vimpari Virossa

Kirsi Vimpari toimii lapsi- ja nuorisotyössä paikallisseurakunnassa Tartossa. Kirsi on koulutukseltaan fysioterapeutti ja sosionomi. Hän toimii Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen lähettinä.

Lähetysyhdistys Kylväjän työ Kaukasiassa

Tuemme Kylväjän uusien seurakuntien syntymiseen tähtävää työtä Kaukasiassa. Lisätietoja tästä nimikkotyöstä saat seurakuntamme lähetyssihteeriltä.

Medialähetys Sanansaattajat

Nimikkosopimuksella tuemme Keski-Aasian alueelle lähetettäviä farsin- eli persian kielisiä kristillisiä radio-ohjelmia, jotta mahdollisimman moni saisi kuulla Jumalan sanaa ja evankeliumin ilosanoman. Myös siellä missä on vähän kristillistä kirjallisuutta ja rajoitetut seurakuntatyön mahdollisuudet.

Suomen Pipliaseura

Suomen Pipliaseuran kautta tukemme on kohdennettu Intiassa tapahtuvaan raamattutyöhön erityisesti lasten ja nuorten parissa. Työn kautta tavoitetaan eri tavalla lukutaitoiset ihmiset heidän omalla kielellään. Samalla vaikutetaan syrjiviin asenteisiin ja herätetään mielenkiintoa Raamattua kohtaan.

Vähemmistöjen, naisten ja tyttöjen oikeudet Tansaniassa, Morogorossa

Tuemme Tansanian evankelisluterilaisen kirkon työtä Morogoron hiippakunnan alueella naisten ja tyttöjen oikeuksien puolesta  Suomen Lähetysseuran kautta.

Hämeenkosken kappeliseurakunta

Kappeliseurakunta tukee lähetystyötä Japanissa ja Tansaniassa, lisäksi tuemme Nepalin nimikkokohdetta. Nimikkolähettimme ovat  Anssi ja Kaarina Savonen (Japani) sekä Katri ja Pekka Härkönen (Tansania).

Kuhmoinen-Padasjoki kappeliseurakunta

Kappeliseurakunta tukee Elina ja Juha Lindin työtä Nepalissa.

Voit tukea työntekijää lahjoittamalla seuraavin tilitiedoin:
IBAN: FI38 8000 1400 1611 30,  BIC: DABAFIHH
Käytä ystävärengassopimuksesi viitenumeroa tai laita viestiksi tukemiesi lähetystyöntekijöiden nimet.

Lisätietoa saat Suomen Lähetysseuran verkkosivuilta tai sähköpostilla ulkomaankirje@suomenlahetysseura.fi Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

Suomen Lähetysseura
tiedottaja Kirsi Elo
Viestintäyksikkö / Ulkomaankirjeet
PL 154 (Tähtitorninkatu 18)

Ojenna auttava kätesi osoitteessa  www.toivoa.fi.

Kärkölän kappeliseurakunta

Kappeliseurakunnalla on kolme lähetystyön kohdemaata.

Japani
Japanin lähetyskenttä, SLEY.

Saksa
Nimikkolähetteinä ovat Ari ja Suvi Salminen, SEKL.

Thaimaa
Thaimaan kummikoulutyö, SLS

Kansainvälistä diakonia-apua annamme Aunuksen seurakuntaan, Inkerin kirkko ja kummilapselle Etiopiassa, SEKL.

Mitä voimme tehdä täällä kotimaassa

Tehtävämme on tukea lähettejä heidän työssään, pitämällä heihin yhteyttä kirjeitse ja rukouksin. Lähettien toimintaa tuemme myös taloudellisesti. Järjestämme erilaisia tapahtumia ja tempauksia, joista saatavat tulot lähetetään em. lähetysjärjestöjen kautta lähettien työn tukemiseen. Mikäli ei voi osallistua käytännön toimintaan, voi antaa tukensa lähetysrenkaan välityksellä (esim. kuukausittain pankkisiirtona).

Lähetyssihteeri Sirpa Kinnari
sirpakinnari64@gmail.com