Vapaaehtoistoiminta Hollolassa ja Vesikansan alueella

Hollolan kantaseurakunnan piirissä toimii noin 700 vapaaehtoistyöntekijää. Iloiseen joukkoon lukeutuvat seurakuntalaiset eläkeikäisten kerhojen vetäjistä aina leirien isosiin ja yhteisvastuukerääjiin. Alla muutamia paikkoja yhteystietoineen. Tule mukaan - sinua tarvitaan!

Ilmoittaudu tai ehdota tehtävää, joka kiinnostaisi sinua

Alla on esitelty tällä hetkellä toiminnassa olevia vapaaehtoistehtäviä, joihin olet tervetullut mukaan. Voit ottaa yhteyttä ja ilmoittautua kyseisen tehtävän yhteyshenkilölle tai voit myös ilmoittautua rekrytointilomakkeellamme. Lomakkeella voit  myös ehdottaa vapaaehtoistoimintaa, johon sinua kiinnostaisi osallistua.

Seurakunta arvostaa kaikkea osaamista ja toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi vapaaehtoistemme joukkoon!

Nuorten palvelupiste Mesta
Lähimmäispalvelutoiminta
Missiokammari
Pyhäkouluohjaajana toimiminen
Nukketeatteri Tuikku
Hollolan kirkon tai Sovituksenkirkon oppaana toimiminen
Kouluikäisten kerhonohjaajana toimiminen
Arkienkeli/Yhteisvastuukeräys

Nuorten palvelupiste Mesta

Hollolan seurakunnan ja kunnan erityisnuorisotyö toimivat yhteistyössä nuorten palvelupiste Mestassa. Nuorten auttamiseksi tehtävä työ on kanavoitu Mestan tuki -yhdistykselle, jonka jäsenet toimivat vapaaehtoistyöntekijöinä Mestassa perjantaisin klo 19-24. Mestan yhteystiedot täällä.

Vapaaehtoiselta odotamme vähintään 18 vuoden ikää, positiivista mieltä ja tahtoa toimia nuorten parissa. Mukaan toimintaan pääset laittamalla tekstiviestin numeroon 040 861 8099 tai tulemalla käymään nuorisokahvilassa perjantaina klo 19-24.

Lähimmäispalvelutoiminta

Lähimmäispalvelutoimintaan osallistuville ei makseta palkkaa mutta heille tarjotaan koulutusta ja heitä tuetaan tehtävässään. Palvelu on avustettavalle maksutonta. Parasta on mukava yhteinen hetki ja hyvä mieli.

Voit toimia:

* jutteluseurana ja tukihenkilönä eri ikäisille ihmisille ja perheille heidän kodeissaan

* ulkoiluttajana ja avustajana asioinnilla esim. kaupassa, tai puuhastella asioita, mitä yhdessä päätätte tehdä.
* eläkeikäisten kerhojen ohjaajana kuntakeskuksessa ja kylillä
* avustajana eri tilaisuuksien järjestämisessä jne.

* muissa tehtävissä omana itsenäsi ja omien lahjojesi mukaan

Yhteydenotot diakoniatyöntekijä Pia Rantatuvalle (yhteystiedot alhaalla).

Missiokammari

Hollolan seurakunnan Missiokammari toimii Salpakankaalla ja avautuu 14.8.2017. Missiokammarissa myytävien tuotteiden tuotto lahjoitetaan lähetysjärjestöjen toiminnan tukemiseen. Kahvion tuotto menee diakonialle.

- Ehtisitkö kutoa villasukat tai muuta lämmintä?
- Ompelisitko pientä ja sievää?
-Teetkö puutöitä?
- Pidätkö leipomisesta?
- Olisiko sinulla toisinaan aikaa avustaa Missiokammarissa emäntänä tai isäntänä?

Tervetuloa mukaan toimimaan oman kiinnostuksen ja aikataulun mukaisesti. Tehtäviin annetaan opastus. Lisätietoja  saa lähetyssihteeri Maaria Lumiaholta (yhteystiedot alhaalla).

Pyhäkouluohjaajana toimiminen

Haluaisitko toimia pyhäkouluohjaajana kerran kuussa tai pari kertaa viikossa? Ohjaajana kertoisit Raamatunkertomuksia ja Taivaan Isän huolenpidosta.

Pyhäkoulusihteeri tukee sinua tehtävässäsi. Yhteydenotot pyhäkoulusihteeri Satu Vesaan (yhteystiedot alhaalla).

Nukketeatteri Tuikku

Nukketeatteri Tuikku esittää Raamatunkertomuksia lapsille ja perheille erilaisissa tilaisuuksissa. Tule mukaan! Yhteydenotot Satu Vesaan (yhteystiedot alhaalla).

Hollolan kirkon tai Sovituksenkirkon oppaana toimiminen

Hollolan keskiaikaisen kivikirkon ja Sovituksenkirkon vapaaehtoisoppaat opastavat kirkkoihin tutustujia pääasiassa talvikaudella sunnuntaisin, messun jälkeen klo 11–16.  Vapaaehtoisoppaille on etenkin Hollolan kirkon osalta tarjolla oppimismateriaalia, johon voi tutustua etukäteen tai opastyön hiljaisina hetkinä. Esitteitä on seitsemällä eri kielellä. Molemmista kirkoista on tehty esitteiden lisäksi kirjat. Oppaille järjestetään silloin tällöin tietoiskuja.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä kirkkoherranviraston toimistosihteeri Satu Taittoon tai kirkkoherra Antti Lahtiseen (yhteystiedot alhaalla).

Kouluikäisten kerhonohjaajaksi

Kiinnostaako Sinua vapaaehtoisena toimiminen kouluikäisten poikien ja tyttöjen hyväksi? Kaipaamme aikuisia ja nuoria ohjaajia 1.–6.-luokkalaisten kerhoihin. Kerhon sisällön voi laatia omien vahvuuksien mukaan.

On kerho sitten projektimuotoinen (esim. 4 kertaa) tai viikoittain kokoontuva, seurakunnan kerhotoiminnasta löytyy sopivan kokoinen paikka juuri Sinulle. Ota yhteyttä! Yhteydenotot
johtavaan nuorisotyönohjaajaan, Päivi Sivoseen (yhteystiedot alhaalla).

Ryhdy arkienkeliksi - auta Yhteisvastuukeräyksessä

Yhteisvastuukeräys on aina keväisin, helmikuusta toukokuuhun. Kerääjiä rekrytoidaan erityisesti tammikuussa. Tutustu keräykseen seurakunnassamme Yhteisvastuu-sivuillamme.

Takaisin sivun alkuun

Vuosilomalla 17.-30.9.2018 Sijaisena vs. johtava kappalainen Satu Alander.

Johtava kanttori

Kanttorin virkatehtävien lisäksi musiikkityön lähiesimies.

Musiikkiryhmät:

Kirkkokuoro, harjoitukset torstaisin klo 18-20 Sovituksenkirkon musiikkihuoneessa.
3-ääninen sekakuoro, laulukoe uusille laulajile. Kuoro koostuu vapaaehtoistoimijoista ja palvelee Hollolan seurakunnan tilaisuuksissa.

Hengellinen laulupiiri joka toinen torstai klo 14-15 Sovituksenkirkon musiikkihuoneessa.
Laulamme laulamisen ilosta - ei esiintymisiä.

Laulavat Veljet -veteraanikuoro (http://sites.google.com/site/laulavatveljet)

Virkavapaalla 1.7.-31.12.

Olen maaseutualueen diakoniatyöntekijä. Voit olla yhteydessä minuun kaikenlaisissa mieltäsi painavissa elämänkysymyksissä. Soita ja sovi tapaaminen kotiisi tai vastaanotolleni.

Johtava nuorisotyönohjaaja
Toimistosihteeri, kirkkoherranvirasto
Faksi: 03 780 6638
Johtava diakoniatyöntekijä