Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Jumalanpalvelus on seurakunnan elämän keskus. Siellä erilaiset ja eri ikäiset ihmiset tulevat yhteen saadakseen virkistystä ja voimaa elämänsä ja uskonsa arkeen.

Jokaisena pyhäpäivänä pidetään messu eli ehtoollisjumalanpalvelus Sovituksenkirkossa, Hollolan, Hämeenkosken, Padasjoen ja Kärkölän kirkoissa klo 10. Vesikansan seurakuntakodilla ja Kuhmoisten kirkossa (talviaikaan seurakuntakodissa) vietetään messua sunnuntaisin klo 13.

Tarkemmat tiedot voit katsoa tapahtumakalenterista.

Alttarin kuva.

Seurakunnassamme toteutetaan perinteisen messun ja sanajumalanpalveluksen lisäksi muunlaisia jumalanpalveluksia.

Vakiintuneita jumalanpalveluksia ovat:

-Nuorille suunnattu Ehtis-messu, jota vietetään joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina Sovituksenkirkossa klo 18.
-Viikkomessu noin kerran kuukaudessa torstaina Päijännekodissa.
-Koululaisjumalanpalveluksia yhteistyössä paikallisten koulujen kanssa erikseen sovittuina aikoina
-Pyhäinpäivänä muistohetki vuoden varrella kuolleille
-Jouluaaton hartaus
-Joulukirkko joulupäivän aamuna
-Uudenvuodenaaton hartaus

Jumalanpalveluksia välitetään myös sähköisesti

Kuhmoisissa jumalanpalvelus välitetään sähköisesti Päijännekotiin ja Veljestuvalle. Kärkölän kirkossa pidettävät jumalanpalvelukset lähetetään suorana lähetyksenä Nerolan palvelutaloon, jossa ne ovat kuultavissa keskusradion kautta.

Säännöllisiä rukous- ja hartaushetkiä:

Alla olevien hartaushetkien lisäksi eläikäisille suunnatuista hartaushetkistä kerrotaan aikuisten ja eläkeikäisten Hartaudet-sivulla

Tarkat ajankohdat näet tapahtumakalenterista.

• rukoushetki Vesikansan seurakuntakodilla
  • Hetki rukoukselle kirkossa Padasjoella
  • Lähimmäistupahartaus Padasjoella
  • Hartaushetki Padasjoella
  • Hartaushetki kyläkahvituksen yhteydessä Koivukodolla Hämeenkoskella. Lisätietoa kyläkahvituksesta löytyy tapahtumakalenterista sekä aikuisten ja eläkeikäisten Ryhmät ja piirit -sivulta.