Konsertti

su 26.11. kello 19.00

Hämeenkosken kirkko

Gabriel Fauré: Requiem
Vokaaliyhtye yhtye Piacere (johtajanaan Taina-Maaria Rautasuo)
Pia Freund (sopraano)
Ari Lehtonen (piano)

Vapaa pääsy, käsiohjelma 10 euroa

Lämpimästi tervetuloa!

Kaunis, rauhoittava, "kehtolaulunomainen", ranskalaisen säveltäjän Gabriel Faurén teos Requiem, kuullaan Hämeenkosken kirkossa kirkkovuoden viimeisenä sunnuntaina 26.11.2017 klo 19.00 Desmond Ratcliffen diskanttilauluyhtyeelle tekemänä sovituksena, jonka esittää lauluyhtye Piacere johtajanaan Taina-Maaria Rautasuo. Konsertin sopraanosolisti on Pia Freund ja pianisti Ari Lehtonen. Gabriel Fauré ei halunnut säveltää sielunmessua, joka loisi kuuljalle synkän mielikuvan, vaan hän halusi korostaa sävelkielensä avulla valoisuutta ja lempeyttä.
Marraskuun ja kirkkovuoden loppuun tämä mietiskelevä teos sopii erityisen hyvin; kuulijalla on mahdollisuus rauhoittua sen sävelien myötä - kuten luonto on rauhoittunut talvilepoon eikä joulun "sesonki" ole vielä kiihkeimmässä vauhdissa. On siis mahdollisuus tulla hengähtämään hetki lempeyden ääreen.


Vokaaliyhtye Piacere on kahdeksasta naislaulajasta koostuva lauluyhtye, jonka kaikki laulajat asuvat Kanta-Hämeen alueella. Yhtye sai alkunsa vuonna 2005 Pia Freundin pitämän laulukurssin jälkeen, kun kurssilla mukana olleet laulajat halusivat jatkaa yhdessä laulamista yhtenäisen äänenkäytön hengessä. Alusta lähtien jokaisen laulajan äänenhuoltotunnit ovat kuuluneet yhtyeen toimintaperiaatteisiin yhteisten yhtyeharjoitusten lisäksi. Vuodesta 2007 lähtien Piaceren taitellisena johtajana on toiminut Taina-Maaria Rautasuo.
Vuonna 2013 Vokaaliyhtye Piacere julkaisi esikoislevyn, joka sisältää yhtyeen ohjelmistoon olennaisesti kuuluvan, Benjamin Brittenin säveltämän teoksen "Ceremony of Carols". Se on teos kolmiääniselle diskanttikuorolle ja harpulle. Levyllä harpistina toimii Päivi Severeide, jonka kanssa Piacere on myös esittänyt tätä teosta eri puolilla kotimaata. Vokaaliyhtye on toimintavuosiensa aikana konsertoinut aktiivisesti Kanta-Hämeen alueella eri teemakonsertein - myös Gabriel Faurén Requiem, transkriptoituna kolmiääniselle diskanttikuorolle kuuluu Vokaaliyhtye Piaceren keskeiseen ohjelmistoon.


Järjestäjä

Hämeenkosken kappeliseurakunta

Katso myös

ke 21.2. klo 17.00

 Seurakuntakeskuksella Järvelässä

Lapsikuoro

Lapsikuoro kokoontuu viikoittain kanttori Kirsi Skantz-Viljakaisen johdolla.
to 22.2. klo 14.00

Sovituksenkirkko

Laulupiiri

Laulellaan laulamisen ilosta kanttori Sinikka Pitkäsen johdolla.
su 4.3. klo 18.00

Kärkölän kirkko

"Taivaallista musiikkia ja Kansanlauluja" -konsertti

Pietarilaisen Konevitsa-kvartetti kiertueella Suomessa maaliskuussa 2018.

Konsertin monipuolinen ohjelma on oivallinen läpileikkaus Venäjän mieskamarikuorojen rikkaasta ohjelmistoperinteestä. Kirkkomusiikin lisäksi konserttien ohjelmassa on venäläistä kansan- ja sotilasmusiikkia.

Vapaa pääsy. Ohjelma 12 €. Tervetuloa!