Taivaallista musiikkia ja joululauluja, Konevitsa-kvartetin konsertti

ke 19.12. kello 18.00

Taivaallista musiikkia ja joululauluja, Konevitsa-kvartetin konsertti Sovituksenkirkko (Hollola)

Konevitsa- kvartetti palaa uskollisesti Suomeen, nyt jo 26. kiertueelleen. Kvartetti on saanut maassamme vuosien varrella lukuisia taivaallisen kuoromusiikin ystäviä. Vapaa pääsy, ohjelma 12€, tervetuloa!

Konevitsa-kvartetti tulee jälleen konserttikiertueelle Suomeen joulukuussa 2018.

Konsertin monipuolinen ohjelma on oivallinen läpileikkaus Venäjän mieskamarikuorojen rikkaasta ohjelmistoperinteestä. Konevitsa-kvartetin ohjelmiston keskeinen osa on venäläinen kirkkomusiikki muinaisista luostarisävelmistä nykysäveltäjien teoksiin. Vanhinta kirkkomusiikkia lauletaan yksiäänisesti, uudemman ajan laulut on sovitettu  2-3 äänelle. Nykyiset neliääniset sovitukset ovat kuoron jäsenet tehneet itse.

Kirkkomusiikin lisäksi konserttien ohjelmassa on venäläistä kansan- ja sotilasmusiikkia. Marssit ovat keisarillisen ajan lauluja, jotka neuvostoaikana katosivat täysin. Ohjelmaan kuuluu myös venäläisiin runoihin perustuvia ja tunnettujen venäläisten säveltäjien sovittamia mieskuorolauluja. Jouluaikaan sopien konsertin jälkimmäinen osa koostuu nyt pääosin joululauluista.

Konevitsa-kvartetin laulajat hallitsevat erinomaisesti perinteisen venäläisen laulutradition ja osalla jäsenistä on myös klassisen laulajan solistikoulutus. Kvartetti on pieni kamarikuoro, joka etsii jatkuvasti täydellistä harmoniaa.

Konevitsa-kvartetti on vuosien varrella osallistunut lukuisiin merkittäviin festivaaleihin Venäjällä, Englannissa, USA:ssa, Italiassa, Irlannissa ja Skandinaviassa. Viimeisen vuoden aikana he ovat tulleet tunnetuksi myös Japanissa, Kiinassa ja Ranskassa. Maailman musiikkikriitikot ja -lehdistö kiittelevät kvartetin laulun korkeaa taiteellista tasoa.

Kvartetti perustettiin vuonna 1992, kun Pietarin konservatorion neljä nuorta muusikkoa ryhtyivät kesäisin laulamaan Konevitsan luostarin kirkossa.  Konserttien tuotto menee Laatokalla sijaitsevan Konevitsan luostarin jälleenrakentamiseen.

Hollolan kantaseurakunta

Sovituksenkirkko (Hollola)

Sovituksen laulupiiri

Sovituksenkirkon laulupiiri Kirkkosalissa klo 14-15.

Seurakuntakeskuksella Järvelässä

Lapsikuoron harjoitukset

Lapsikuoron harjoitukset Seurakuntakeskuksella Järvelässä keskiviikkoisin.

Kärkölän seurakuntakeskus

Kirkkokuoro

Kärkölän kirkkokuoron harjoitukset Seurakuntakeskuksella Järvelässä torstaisin.