Sururyhmät

Sururyhmät lapsille ja nuorille

Hollolan seurakunta tarjoaa yhdessä Lahden seurakuntien kanssa lasten- ja nuorten sururyhmiä. Sururyhmä on tarkoitettu lapselle tai nuorelle, jotka ovat menettäneet läheisensä puoli vuotta sitten tai sitä aiemmin.

Lapsen ja perheen kohdattua surun siitä tulee perheessä keskeinen asia. Surevat tarvitsevat yhteisön tuen ja sen läpi voidaan kulkea käsi kädessä.  Sururyhmissä  on lapsella ja nuorella mahdollisuus vertaistukeen ja paikkaan käsitellä surua toiminnallisilla ja turvallisilla menetelmillä.

Ryhmän yhteydessä on lapsen läheisillä mahdollisuus keskustella lapsen tai nuoren surusta ja siitä miten häntä voi auttaa ja tukea suremisessa.

Syksyllä 2017 käynnistyy nuorten sururyhmä Hollolassa ja lasten sururyhmä Lahdessa.  Ole yhteydessä , niin kerromme ryhmän sisällöstä ja aikatauluista enemmän.

Nuorisotyönohjaaja Päivi Sivonen 044 524 6190, paivi.sivonen@evl.fi

Olemme tarvittaessa käytettävissä myös henkilökohtaisissa tapaamisissa.

SURURYHMÄ Sovituksenkirkolla

”Veljeni, sisareni, kun sinä puhut siitä, miltä tuntuu, ajattelen, ovatko nuo minunkin sanojani?”

Sururyhmä kokoontuu Sovituksenkirkolla keskiviikkona klo 17-19.30. Aloitamme 22.11.2017. ja päätämme keväällä 18.4. ja tapaamiskertoja on yhteensä 9. Jos läheisesi kuolemasta on jo yli 5kk ja olet valmis kulkemaan kanssamme yhteistä matkaa, ryhmästä voi tulla sinulle iso apu arkeesi. Ryhmään ilmoittaudutaan kirkkoherranvirastoon p. 03 524 6644 tai www.hollolanseurakunta.fi ajalla 31.10.-13.11.Ryhmästä voi kysyä Marjolta (044 5246194, marjo.kortelainen(at)evl.fi).  Ilmoittautumisesi jälkeen otan sinuun yhteyttä ennen ryhmän alkamista. Pastori Marjo Kortelainen, Marja Maunuksela.

Kärkölä

Sururyhmä alkaa Pyhäinpäivän 2017 jälkeen. Ryhmä kokoontuu 6 kertaa. Ryhmän ohjaajat diakonissa Pirkko Haapakka ja kappalainen Katja-Margit Takatalo.

Kuhmoinen-Padasjoki

Kuhmoisten seurakuntakodissa alkaa yhteinen sururyhmä 7.2.2017. Sururyhmään pyydetään ilmoittautumaan diakoniatyöntekijä Tarja Vesikalliolle 31.1. mennessä puhelimitse, yhteystiedot alla.

Johtava nuorisotyönohjaaja
Kuhmoisten-Padasjoen kappeliseurakunta