Sururyhmät

Sururyhmät lapsille ja nuorille

Hollolan seurakunta tarjoaa yhdessä Lahden seurakuntien kanssa lasten- ja nuorten sururyhmiä. Sururyhmä on tarkoitettu lapselle tai nuorelle, jotka ovat menettäneet läheisensä puoli vuotta sitten tai sitä aiemmin.

Lapsen ja perheen kohdattua surun siitä tulee perheessä keskeinen asia. Surevat tarvitsevat yhteisön tuen ja sen läpi voidaan kulkea käsi kädessä.  Sururyhmissä  on lapsella ja nuorella mahdollisuus vertaistukeen ja paikkaan käsitellä surua toiminnallisilla ja turvallisilla menetelmillä.

Ryhmän yhteydessä on lapsen läheisillä mahdollisuus keskustella lapsen tai nuoren surusta ja siitä miten häntä voi auttaa ja tukea suremisessa.

Nuorten ja lasten sururyhmiä käynnistyy vaihtelevasti Hollolassa ja Lahdessa.  Ole yhteydessä , niin kerromme ryhmän sisällöstä ja aikatauluista enemmän.

Nuorisotyönohjaaja Päivi Sivonen 044 524 6190, paivi.sivonen@evl.fi

Olemme tarvittaessa käytettävissä myös henkilökohtaisissa tapaamisissa.

SURURYHMÄ Sovituksenkirkolla

”Veljeni, sisareni, kun sinä puhut siitä, miltä tuntuu, ajattelen, ovatko nuo minunkin sanojani?”

Sururyhmä kokoontuu Sovituksenkirkolla keskiviikkona klo 17-18.30. Aloitamme 6.2.2019 ja päätämme 24.4.2019 ja tapaamiskertoja on yhteensä seitsemän. Ryhmä on suljettu ja siihen ilmoittaudutaan etukäteen.

Jos Läheisesi kuolemasta on jo yli viisi kuukautta ja olet valmis kulkemaan kanssamme yhteistä matkaa, ryhmästä voi tulla sinulle iso apu arkeesi. Tiedustelut: pastori Marjo Kortelainen 044 524 6194, marjo.kortelaine(at)evl.fi

Kärkölä

Sururyhmä alkaa Pyhäinpäivän 2017 jälkeen. Ryhmä kokoontuu 6 kertaa. Ryhmän ohjaajat diakonissa Pirkko Haapakka ja kappalainen Katja-Margit Takatalo.

Kuhmoinen-Padasjoki

Kuhmoisten seurakuntakodissa alkaa yhteinen sururyhmä 7.2.2017. Sururyhmään pyydetään ilmoittautumaan diakoniatyöntekijä Tarja Vesikalliolle 31.1. mennessä puhelimitse, yhteystiedot alla.

Johtava nuorisotyönohjaaja
Kuhmoisten-Padasjoen kappeliseurakunta