Rippikoulut ja ilmoittautuminen

Seurakuntamme järjestää vuodessa useita erilaisia rippikouluja, joista osa on kesällä ja osa talvella. Tapoja käydä rippikoulu on monia, ehdottomasti suosituin juttu on tulla leirimuotoiseen rippikouluun. Tervetuloa mukaan!

Rippikouluilmoittautuminen vuodelle 2018 on päättynyt ja ilmoittautumisprosentti seurakunnassamme oli lähes 90%.

Mikäli haluat vielä mukaan rippikouluun, voit kysellä vapaita paikkoja Hanna-Leena Penttilältä.

Huomioithan, että Parinpellon ja Kalliopirtin rippikoulumaksuista voi hakea vapautusta perustelluista syistä talven ja kevään rippikoulujen osalta 15.1.2018 mennessä ja kesän leireistä 15.5.2018 mennessä (ei erikoisrippikouluista) tällä lomakkeella.

Ehtoollinen, kädet, sinun puolestasi annettu
Sinun puolestasi annettu
Alba, kengät, konfirmaatio

Ilmoittautumisohjeet

1. Sivun yläosassa oleva linkki Ilmoittaudu 2018 rippikouluun tästä, johdattaa sinut suoraan ilmoittautumislomakkeelle.
  2. Ilmoittautumislomakkeen avauduttua, valitse alasvetovalikosta 4 sinulle sopivaa rippikouluvaihtoehtoa. Ensimmäinen ryhmätoive on se rippikoulu, jolle eniten haluat. Ohjelma vaatii sinulta pakollisena neljä toivetta, mieti ne siis huolella aikuisen kanssa. Näet vielä kaikkien rippikoulujen tiedot ryhmien tiedot-kohdasta.

3. Jos sinulla on hyvä syy hakeutua tiettyyn rippikouluun, perustele rippikoulutoiveesi. Jos esimerkiksi haluat tietyistä syistä vain päivärippikouluun, se kannatta kirjoittaa perustelut rippikoulutoiveille -kohtaan.

4. Täytä ilmoittautumislomakkeen henkilötiedot huolellisesti yhdessä aikuisen kanssa. Nuoren tiedot kirjoitetaan niille varatuille kentille. Kirjoita Etunimet -kohtaan kaikki nimesi, oli niitä sitten yksi taikka kolme. Kutsumanimi -kohtaan voit kirjoittaa sen nimen, jolla haluat sinua rippikoulusi aikana kutsuttavan.

Varmista, että henkilötunnus on oikein kirjoitettu.

Kysymme lupaasi siihen, saako puhelinnumeroasi käyttää Whatsapp-ryhmäviestinnässä. Luomme aikanaan rippikouluryhmille Whatsapp-ryhmän, jonka kautta kulkee paljon tietoa mm. rippikoulutapaamisiin liittyen. Mieti siis, haluatko muiden ryhmään mahdollisesti kuuluvien nähdä puhelinnumerosi.

Whatsapissa oleminen ei ole välttämätöntä, saat tiedon muutakin kautta!

Kohtaan Seurakunta, johon nuori kuuluu, merkitse kuulutko Hollolan seurakuntaan (joka pitää sisällään kantaHollolan, Hämeenkosken, Kuhmoisen, Kärkölän ja Padasjoen sekä Vesikansan alueen), johonkin muuhun seurakuntaan (esim. Lahti) vai oletko Väestörekisterissä (eli et ole minkään seurakunnan jäsen). Merkitse samalla millä paikkakunnalla asut. Tähän kohtaan pitää merkitä kaksi kohtaa.

Mikäli kuulut muuhun kuin Hollolan seurakuntaan, kirjoita se Mikäli seurakuntavalintasi oli joku muu…-kohtaan.

5. Seuraavaksi kysymme 1. huoltajan tietoja. Laskutussähköpostiosoitteen on oltava toiminnassa ja käytössä oleva sähköpostiosoite, siihen lähetämme rippikoululeirin maksulinkin ennen leirijakson alkua. Varmista sähköpostiosoitteen oikeinkirjoitus.

Toisen huoltajan tiedot on hyvä täydentää mahdollisia yhteydenottoja varten.

Tähdellä * merkityt kohdat ovat pakollisia täyttää, ohjelma ei päästä lähettämään lomaketta ennen kuin kaikki pakolliset tiedot on täytetty. Esikatsele lomake, varmista, että kaikki rippikouluryhmätoiveesi ovat oikeassa järjestyksessä ja henkilötiedot ovat oikein.

OTA YLÖS KAVERIKOODI!

Sähköpostivahvistuksessa näkyy kaverikoodi. Jos haluat kaverisi kanssa samaan ryhmään, ilmoita koodi hänelle. Keskustele siis sen yhden kaverin kanssa, jonka kanssa toivot pääseväsi samalle riparille, mutta myös omien vanhempiesi ja kaverin vanhempien kanssa. Voit ilmoittaa koodin vain yhdelle kaverillesi, ohjelma hyväksyy sen käyttämisen vain kerran. Kun kaverisi merkitsee ilmoittautuessaan koodin sille varattuun tilaan, ohjelma tekee teistä kaveriparin ja ilmoittaa kaverin automaattisesti samoihin riparivalintoihin. Kaverikoodin muoto on tärkeä, joten muista tarkistaa koodi, ennen kuin annat sen kaverillesi. Ilmoittautumisajankohdalla ei ole merkitystä, paikat jaetaan toiveiden perusteella niin, että mahdollisimman moni pääsisi jollekin haluamastaan neljästä ryhmästä toivomansa ystävän kanssa.