Helatorstaina ohjelmaa ympäri seurakuntaa

23.5.2017 10.26

Toivon kuusi Kärkölässä.
Ulkoilmamessuja, konsertti, kirkkovaellus ja puunistutus.

Kantaseurakunnassa lauletaan ja siunataan

Hollolan kantaseurakunnassa helatorstaita vietetään perinteisesti musiikin merkeissä. Laulujen säveliä kantautuu Sovituksenkirkosta kello 15 alkaen, jolloin siellä alkaa kantaseurakunnan ja Hämeenkosken kappeliseurakunnan musiikkiryhmien kevätlaulajaiset. Esiintyjinä ovat Hollolan ja Hämeenkosken kirkkokuorot, ylistyskuoro, Sopivat, Ikäiset, Tuomaslaulajat, Noccis, Via, Sela ja Trio Calando. Muutoin Hämeenkoskella kokoonnutaan perinteiseen helatorstain messuun kirkossa kello 10. Myöhemmin illalla, kello 18 Sovituksenkirkon messussa siunataan tehtäväänsä vielä nuorisotyöntekijä Petri Ijäs sekä kesän 2017 leireillä toimivat isoset.

Kärkölässä naulataan teesejä ja istutetaan kuusi

Kärkölän kappeliseurakunnassa helatorstaita vietetään monin tavoin, sekä reformaation 500-vuotisjuhlan että kevään merkeissä. Kevätjuhla alkaa kello 13 Järvelän Aurinkotorilla, jossa on mahdollisuus tavata ”Luther” ja naulata oman tai muiden kanssa yhteinen teesi unelmien seurakunnasta. Tarjolla on kahvia, pullaa, vohveleita sekä torikaraokea. Kello 14 Aurinkotorilta alkaa kirkkovaellus kohti Kärkölän kirkkoa, jossa vietetään kevätjuhlamessu kello 15. Messuavustajina toimivat päiväkerholaiset sekä lapsi- ja kirkkokuorolaiset. Messun jälkeen kirkkopihalle istutetaan ”Uuden Toivon” –kuusi. Vanha, jouluvaloin talvella koristeltu Toivon kuusi kohoaa hautausmaan kupeessa. Tulevat sukupolvet mielessä istutettava uusi puu symboloi Kärkölän kappeliseurakunnan uutta vaihetta sen liityttyä 1.1.2017 Hollolan seurakuntaan sekä Suomi 100 –juhlavuotta. Kärkölän seurakuntakin olisi täyttänyt tänä vuonna 150 vuotta. Ajatuksena on, että joskus tulevaisuudessa kuusessa loistaisivat adventin ja joulunajan kynttilät, kun aika jättää vanhasta kuusesta.

Kuhmoisissa ja Padasjoelle lauletaan taivasalla

Kuhmoinen-Padasjoki kappeliseurakunnassa Padasjoen messu on siirretty helatorstaina järvimaisemiin. Seurakuntatalon pihalla vietetään kello 10 rantajumalanpalvelus, jossa lauletaan virsiä kansanlaulujen sävelin. Messun jälkeen on lapsille tarjolla ohjelmaa, makkaranpaistoa ja vihersalaattia. Kuhmoisten puolella vietetään puolestaan vastaavanlainen kansanlaulumessu kirkonmäellä kello 10.