Fazerin lounasravintola Sovituksenkirkkoon

30.11.2017 12.13

Sovituksen_kirkko_251110_02_M.jpg
Yhteistyö alkaa vuoden 2018 alusta.

Ensi vuoden alussa alkaen Sovituksenkirkossa voi sielunsa lisäksi ravita myös ruumiinsa. Silloin sen tiloihin avataan uusi lounasravintola, joka palvelee sekä seurakunnan työntekijöitä että ulkopuolisia asiakkaita. Lounasta tarjoillaan maanantaista perjantaihin kello 10.30-13. Lounaspalvelun järjestää Pohjoismaiden johtava ruokapalveluyritys Fazer Food Services Oy. Suurin osa yrityksen ravintoloista toimii Amica-nimellä. Myös Lahden seurakuntayhtymän tiloissa Kirkkokadulla on vastaavanlainen Amica-ravintola.

Fazer Food Services Oy voitti Hollolan seurakunnan järjestämän julkisen EU-kilpailutuksen. Kilpailutuksessa haettiin ulkopuolista palveluntuottajaa Sovituksenkirkon ravintopalveluille sekä Parinpellon ja Kalliopirtin leirikeskusten ravinto- ja siivouspalveluille. Kaikki haetut asiat järjestyivät kirkkoneuvoston hyväksymässä sopimuksessa, mutta seurakuntalaisille näkyvin muutos lienee keskeisellä paikalla olevan Sovituksenkirkon lounasravintola.

–  Lounasravintolatoiminta on tarkoitus aloittaa ensi vuoden alussa. Sitä ennen Martta-saliin täytyy hankkia tarjoilulinjasto, kertoo Hollolan seurakunnan kiinteistöpäällikkö Keijo Kokko. Hän lisää, että ajatus uudenlaisesta palvelumallista heräsi luontevassa välissä, kun Sovituksenkirkon emäntä jäi pois seurakunnan palveluksesta.

Ravintopalvelu toteutetaan hoitovastuumallin mukaisesti yhteistyössä ja leirikeskusten siivouspalvelut tuntiveloituksella. Osa yhteistyötä on, että seurakunta ottaa vastaan kaikki leirikeskusten ja Sovituksenkirkon tarjoilutilaukset entiseen tapaan ja välittää ne niistä huolehtivalle palveluntarjoajalle.

Kokko pitää hyväksytyn sopimuksen etuina muun muassa suuren ja maineikkaan palveluntuottajan runsaita, monipuolisia ja joustavia resursseja, ammattitaitoa ja koulutusmahdollisuuksia henkilöstölle. Samalla tilat tulevat tehokkaampaan käyttöön ja kirkosta tulee ihmisille luonteva paikka vierailla arkenakin.

Nykyisen Hollolan seurakunnan palveluksessa olevat kyseisten toimipisteiden neljä työntekijää siirtyvät Fazerille vanhoina työntekijöinä. Heidän nykyiset työehtonsa säilyvät ennallaan. Sopimus Fazer Food Services Oy:n kanssa solmitaan neljäksi vuodeksi, jonka lisäksi tarjolla on yhden vuoden lisäoptio.

Hämeenkosken Leirimaja vuokralle

Hämeenkosken Leirimaja vuokrataan Minnesota-hoito Oy:lle. Sopimus on aluksi määräaikainen kolmen vuoden ajan ja tulee voimaan vuoden 2018 alusta alkaen.

Erilaisia riippuvuuksia hoitava Minnesota-hoito Oy vastaa vuokranmaksun lisäksi sähköstä ja kaikista käyttökustannuksista eikä seurakunnalle jää leirikeskuksesta juuri muita kuluja kuin kiinteistövero ja -vakuutusmaksut. Lisäksi sopimuksessa on ehto, jonka mukaan Hämeenkosken kappeliseurakunnan miestyö voi pitää tiistaisin rantasaunassa saunaillan ilman erillistä korvausta. Miehet ovat vapaaehtoisesti pitäneet Leirimajaa vuosien ajan kunnossa ja tehneet sinne muun muassa polttopuut.

Hollolan seurakunnalla on ollut viime vuodenvaihteen seurakuntaliitoksen jälkeen viisi leirikeskusta. Niiden tulevaisuudelle annetaan suuntaviivat joulukuun kirkkovaltuuston kokouksessa, jossa käsitellään seurakunnan kiinteistöstrategia.

Juhana Säde