Nimikkolähetit- ja sopimukset

Hollolan kantaseurakunta

(Tiedot päivitetty 11.6.2020)

Juha ja Elina Lind, Nepal

Lääkäripariskunta on työskennellyt Nepalissa vuodesta 2016, ja aiemmin työkauden 90-luvulla. Juha toimii Suomen Lähetysseuran työn aluepäällikkönä vastaten työalueen toiminta-, talous- ja henkilöstösuunnittelusta sekä yhteistyön kehittämisestä paikallisten kumppanien kanssa. Elina toimii Nepalin alueellisen kirkollisen työn koordinaattorina. He asuvat Kathmandussa. Lindit toimivat Suomen Lähetysseuran lähetteinä.

Hanna ja Kimmo, Tansania

Hanna Martikainen ja Kimmo Tapanainen tekevät tekevät työtä Tansaniassa. Kimmo tekee kirkollisen työn koordinoimistyötä ja Hanna musiikin opetustyötä. Hanna ja Kimmo ovat Suomen lähetysseuran lähettejä.

Susanne ja Kari Valkama, Suomi / Kaakkois-Aasia

Kari ja Susanne toimivat raamatunkäännöstyössä. Kaakkois-Aasialaiselle vähemmistökielelle on käännetty Uusi Testamentti. Susanne on aloittanut Vanhan Testamentin tekstien käännöstyön. Kari on mukana kansainvälisessä raamatunkäännöstyössä käytettävien tietokoneohjelmien kehittämisprojektissa. He toimivat Suomen Ev. Luterilaisen Kansanlähetyksen lähetteinä.

Kirsi Vimpari, Viro

Kirsi Vimpari toimii lapsi- ja nuorisotyössä paikallisseurakunnassa Tartossa. Kirsi on koulutukseltaan fysioterapeutti ja sosionomi. Hän toimii Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen lähettinä.

Lähetysyhdistys Kylväjän lähettiperhe, Kaukasia

Tuemme Kylväjän lähettiperheen työtä Kaukasiassa. Lisätietoja tästä nimikkotyöstä saat seurakuntamme lähetyspastorilta.

Medialähetys Sanansaattajat, Lähi-itä / Pohjois-Afrikka

Tuemme satelliittitelevisiotyötä SAT-7 verkoston kautta Lähi-Itään ja Pohjois-Afrikkaan. Sansan ohjelmat välittävät Jumalan sanaa ja evankeliumia.  Ohjelmia voi katsoa osoitteessa: http://sat7.org/

Suomen Pipliaseura, Intia

Suomen Pipliaseuran kautta tukemme on kohdennettu Intiassa tapahtuvaan raamattutyöhön erityisesti lasten ja nuorten parissa. Työn kautta tavoitetaan eri tavalla lukutaitoiset ihmiset heidän omalla kielellään. Samalla vaikutetaan syrjiviin asenteisiin ja herätetään mielenkiintoa Raamattua kohtaan.

Suomen lähetysseura, Morogoro, Tansania

Tuemme Tansanian evankelisluterilaisen kirkon työtä Morogoron hiippakunnan alueella naisten ja tyttöjen oikeuksien puolesta.

Hämeenkosken kappeliseurakunta

Jukka ja Helena, Japani

Helena ja Jukka Kallioinen ovat olleet aiemmin Japanissa lähetystyössä yli 14 vuotta. Helena on koulutukseltaan sairaanhoitaja, joka on erikoistunut kätilöksi ja psykiatriseksi sairaanhoitajaksi. Jukka on kasvatustieteen maisteri/luokanopettaja ja lähetysopin kandidaatti. Eläkepari on palannut Japaniin, pieneen HAT-Koben seurakuntaan.

Suomen lähetysseura, Angola / Namibia

Lähetyseuran raamatunkäännöstyö Angloassa ja Namibiassa auttaa kääntämään Raamattua yhdeksälle eri kielelle Afrikassa.

Kappeliseurakunta tukee myös Hannan ja Kimmon työtä Tansaniassa.

Kuhmoisten - Padasjoen kappeliseurakunta

Suomen lähetysseura, Venäjä, Viipuri

Padasjoen kappeliseurakunta on Dikoni suojakodin kummi. Turvakoti on lämmön ja rakkauden tyyssija vaikeissa elämäntilanteissa eläville lapsille sekä heidän perheilleen. Turvakodissa asuu 25 lasta, jotka saavat hoitoa sekä koulu- ja harrastusmahdollisuuden.

Kappeliseurakunta tukee Elina ja Juha Lindin työtä Nepalissa.

Kärkölän kappeliseurakunta

Kappeliseurakunnalla on kolme lähetystyön kohdemaata.

Japani
Japanin lähetyskenttä, SLEY.

Saksa
Nimikkolähetteinä ovat Ari ja Suvi Salminen, SEKL.

Thaimaa
Thaimaan kummikoulutyö, SLS

Kansainvälistä diakonia-apua annamme Aunuksen seurakuntaan, Inkerin kirkko ja kummilapselle Etiopiassa, SEKL.

Mitä voimme tehdä täällä kotimaassa

Tehtävämme on tukea lähettejä heidän työssään, pitämällä heihin yhteyttä kirjeitse ja rukouksin. Lähettien toimintaa tuemme myös taloudellisesti. Järjestämme erilaisia tapahtumia ja tempauksia, joista saatavat tulot lähetetään em. lähetysjärjestöjen kautta lähettien työn tukemiseen. Mikäli ei voi osallistua käytännön toimintaan, voi antaa tukensa lähetysrenkaan välityksellä (esim. kuukausittain pankkisiirtona).

Lähetyssihteeri Sirpa Kinnari
sirpakinnari64@gmail.com

Pappi
Hollolan kantaseurakunta Kärkölän kappeliseurakunta