Yhteisvastuu

Yhteisvastuukeräys on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen hyväntekeväisyyskeräys. Keräyksellä kerätään rahaa yhdelle kotimaiselle ja yhdelle ulkomaiselle kohteelle. 20 % tuotosta jää paikallisseurakunnan kohteeseen. Keräyskohteet vaihtuvat vuosittain. Tule mukaan välittämään! Yhteisvastuu 2019 käynnistyy 3.2.2019.

Vuoden 2019 Yhteisvastuukeräys tukee lasten ja nuorten koulutusta

* Yhteisvastuukeräyksen valtakunnallinen sivu

HOLLOLAN SEURAKUNNAN YHTEISVASTUU-TAPAHTUMAKALENTERI

Hollolan kantaseurakunta

Maaliskuu

* Ke 27.3. klo 18.00 Toivolan nuorisoseurantalossa nuorisoseurantalo, Kivikoskentie 111. yhteisvastuuilta.

* La 30.3. klo 10-13 Sovituslenkki Hollolan kuntakeskuksen alueella (n. 3.5 km). Lähtö ja maali Sovituksenkirkolla. Pientä syötävää ja arpajaiset. Rusinaraha 5 € yhteisvastuulle. Kaikki liikkumaan yhdessä hyvän asian puolesta kierroksen tai enemmän!

Huhtikuu

* Su 14.4. klo klo 16 Ida Elinan YV-konsertti Sovituksenkirkossa. Ennen konserttia klo 15 alkaen lettupuffetti kirkon pihalla yhteisvastuun hyväksi.

* Koulupuffetit huhtikuun aikana.

* Huom. Kantahollolan lippaiden ja listojen palautus viimeistään 30.4. mennessä Virve Valkeavuorelle diakoniatoimistoon p. 040 829 7580.

Hämeenkoski

* Kinkerit tammi-maaliskuussa Yhteisvastuun hyväksi, kyläkukkarot kiertävät.

* Pe 29.3 klo 10.30-12.00 lipaskeräys Koskikartanolla

* Ke 3.4. klo 14- 17 Lipaskeräys Salella

* Su 14.4. klo 15 ”Tämän virren haluaisin veisata”. Seurakuntatuvalla veisataan toivevirsiä. Laulun lomassa kanttorin kahvitarjoilu. Vapaaehtoinen kahviraha yhteisvastuun hyväksi. Lämpimästi tervetuloa!

Kärkölä

Maaliskuu

* Su 24.3. klo 18 Marianpäivän konsertti, Kärkölän kirkko. Soitettua ja laulettua musiikkia paikkakunnan taitajien tuottamana (mm. Iina Harjula, Reetta Nikkola, Aapo Yläsulkava, Eero Lepola)

Huhtikuu

* La 6.4. klo 11-13 Perheiden pilkkipäivä Valkjärvellä Kärkölän kalaveikkojen seurassa.  Tarjolla opastusta pilkkimiseen grillimakkaraa, lämmintä mehua ja kahvia.

* Pe 12.4. klo 15-18 ja la 13.4. klo 10-13 Lipaskeräystempaukset: S-Market, Kauppahuone Pyrhönen ja Neste.

* Ti 30.4. klo 10-13 Perinteinen keräyksen päätöstapahtuma Aurinkokulmassa. myynnissä simaa ja munkkeja, kahvia ja arpajaiset.

Padasjoki

Huhtikuu

* Pe 5.4. Lipaskeräys Padasjoen S-Marketilla.

Toukokuu

* Ke 1.5. Vappubrunssi Yhteisvastuukeräyksen hyväksi seurakuntakodilla.

Kuhmoinen

Huhtikuu

* Su 28.4. klo 10 Kaikkien kappeleiden yhteinen YV-kiitosmessu Kuhmoisten kirkossa ja kiitossoppa Kuhmoisten seurakuntakodilla. Lämpimästi tervetuloa!

* Lipaskeräykset S-Marketilla ja K- Marketilla.

* Ti 30.4. Kaikenikäisten vapputapahtuma seurakuntakodilla klo 16-18.

FB-sivut: yhteisvastuukeräys Hollolan seurakunnassa

Hollolan seurakunnan osalta lisätietoja yhteisvastuukeräyssihteeri, johtava diakoniatyöntekijä Virve Valkeavuori, 040 829 7580, virve.valkeavuori@evl.fi

Lisätietoa Yhteisvastuu-keräyksestä löytyy Yhteisvastuun verkkosivuilta.

Voit lahjoittaa myös suoraan Yhteisvastuu-keräyksen pankkitilille

Jos haluat lahjoittaa suoraan Yhteisvastuu-keräyksen pankkitilille, löydät tarkat ohjeet Yhteisvastuun Lahjoita-sivulla. Lahjoittaessasi lisää Hollolan seurakunnan viitenumero: 302106.

Yhteisvastuukeräys

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

60 % tuotosta ohjataan vuosittain Kirkon Ulkomaanavun välityksellä katastrofiapuun, 20 % Kirkon diakoniarahaston kautta myönnettävään taloudelliseen apuun hädässä oleville Suomessa ja 20 % paikallisseurakuntien tekemään avustustyöhön. Kirkon diakoniarahaston kautta autetaan vähävaraisia sekä yllättävän elämänkatastrofin, kuten tulipalon tai vakavan sairauden vuoksi vaikeaan taloudelliseen tilanteeseen joutuneita ihmisiä.

Jokaisesta lahjoitetusta eurosta noin 80 % käytetään avustustyöhön ja loput keräyksen vaikuttamistoimintaan, viestintään, varainhankintaan sekä keräyksen yleishallintoon.

Yhteisvastuukeräyksen hyväksi järjestetään monenlaisia tapahtumia.
Yhteisvastuukerääjä
Johtava diakoniatyöntekijä
Hollolan kantaseurakunta

Lähiesimies, yleinen diakonia, yhteisvastuukeräyksen vastuuhenkilö, Kirkon Ulkomaanavun yhteyshenkilötyö