Hämeenkosken kirkko

Toijalantie 11 , 16800 Hämeenkoski

Kirkko on avoinna esittelyä varten sopimuksen mukaan. Tutustumisten varaukset kirkkoherranvirastosta 03 524 6600.

Hämeenkosken kirkko

Nykyinen kirkko on jo neljäs Hämeenkoskella, vihitty käyttöön 27.11.1870, sisäremontti on tehty vuonna 1976 ja viimeisin remontti 2002.  Remontin yhteydessä mm. alttaria uudistettiin, urkulehterin kaiteen maalaukset konservoitiin, sisätilat maalattiin ja sakasti siirrettiin kirkkosalin takaosaan.  Remontin yhteydessä hankittiin tekstiilitaiteilija Helena Vaarin suunnittelemat ja valmistamat kirkkotekstiilit, vihreä ja punainen sarja. Valkoinen sarja otettiin käyttöön adventtina 2015.  Sakastin kalusteet on valmistettu virolaisen ystäväseurakunnan Karulan alueelta peräisin olevasta tammesta.

Engelin piirtämä kellotapuli jo edellisen kirkon ajalta vuodelta 1824.
Jumalanpalvelukset sunnuntaisin ja pyhäpäivinä klo 10.

Toijalantie 11, 16800 Hämeenkoski

Hämeenkosken kirkon 150-vuotisjuhlajumalanpalvelus

1. adventtisunnuntai
Saarnaa piispa Seppo Häkkinen, Leevi Ruonakoski, Timo Huttunen, Johanna Huovinen, Simo Taipalus (saksofoni).

PHHYKY:n ja Aluehallintoviraston antamien ohjeiden vuoksi jumalanpalvelukseen voivat paikan päällä osallistua vain jumalanpalveluksen toimittajat.
Jumalanpalvelukseen voi osallistua Hollolan seurakunnan Facebook-sivun kautta.

Toijalantie 11, 16800 Hämeenkoski

Hämeenkosken kirkon juhla -verkkolähetys

Hämeenkosken kirkko 150 v. Seurakuntalaiset voivat osallistua tilaisuuteen Hollolan seurakunnan verkkosivujen ja Facebook-sivujen kautta.