Hollolan seurakunta kappeliseurakuntineen (Hämeenkosken, Kuhmoisten, Kärkölän ja Padasjoen kappeliseurakunnat) kuuluu Lahden aluekeskusrekisteriin.

Aluekeskusrekisteri huolehtii seurakunnan jäsenkirjanpitoon ja jäsenrekisteristä luovutettaviin tietoihin liittyvistä tehtävistä.

 

Hollolan seurakunnan virkatodistukset ja sukututkimukset tehdään Lahden aluekeskusrekisterissä.

Aluekeskusrekisterin laatima virkatodistus on asiakirja, jolla luovutetaan tietyn henkilön tietoja Suomen evankelis-luterilaisen kirkon jäsenyyden ajalta. Tiedot perustuvat kirkonkirjoissa oleviin tietoihin.

Elää-todistukseen merkitään henkilön perustiedot. Huom! Perunkirjoituksen yhteydessä erillistä elää-todistusta ei tarvita, jos henkilön tiedot ilmenevät vainajasta tehtävillä todistuksilla.

Sukuselvitysmuotoinen virkatodistus on sisällöltään laajempi. Sen antaminen edellyttää hyväksyttyä käyttötarkoitusta, esim. perunkirjoitus. Virkatodistuksen tietosisältö on sidottu sen käyttötarkoitukseen.

 

Näin voit tilata virkatodistuksen:

  • Kirkon asiointipalvelun kautta: Tilaa virkatodistus - evl.fi
  • Sukuselvitysmuotoisen virkatodistuksen tai ns. elää-todistuksen voit tilata myös puhelimitse ma – pe klo 9-12 numerosta 044 719 4612.

Sukututkimustodistukset:

  • Aluekeskusrekisteri tekee sukututkimusta varten maksullisia todistuksia jäsenseurakuntiensa alueelta. Ohjeet sukututkimustilaukseen löytyvät tästä.

 

Arkistoaineiston omatoiminen tutkiminen

  • Tieteellistä ja muuta historiatutkimusta varten omatoiminen arkiston asiakirjojen tutkiminen on tietyissä rajoissa mahdollista. Asiasta sopiaksesi ota yhteys kappalainen Ari Pelkoseen, joka toimii seurakunnan arkistovastaavana, puh. 0407490036 tai ari.pelkonen@evl.fi. Häneltä saat myös tietoa, onko arkistossa jotain tiettyä kaipaamaasi aineistoa.

 

Rekisteröintipalvelut:

Rekisteröintipalvelut hoidetaan aluekeskusrekisterissä. Näitä ovat:

  • avioliiton esteiden tutkinnat
  • kirkkoon liittymiset ja kirkosta eroamiset
  • kirkollisten toimitusten rekisteröinnit: kaste, rippikoulu, avioliittoon vihkiminen, avioliiton kirkollinen siunaaminen, hautaan siunaaminen

Rekisteröintipalvelujen yhteystiedot:

Sähköposti: lahti.rekisteroinnit@evl.fi
Puhelin: 044 719 4611 ja 044 719 1256 ma-to klo 9-14.
Lomakkeet postitetaan osoitteeseen: Lahden aluekeskusrekisteri, PL 84, 15111 Lahti

Lahden aluekeskusrekisterin yhteystiedot:

Vapaudenkatu 6, Lahti
Avoinna ma-ke ja pe 9-15 ja to 9-16
Sähköposti: lahti.keskusrekisteri@evl.fi

Postiosoite:
Lahden seurakuntayhtymä, Lahden aluekeskusrekisteri
Kirkkokatu 5 / PL 84
15110 Lahti / 15111 Lahti