Yhteisvastuu

Yhteisvastuukeräys on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen hyväntekeväisyyskeräys. Keräyksellä kerätään rahaa yhdelle kotimaiselle ja yhdelle ulkomaiselle kohteelle. Keräyskohteet vaihtuvat vuosittain. Tule mukaan välittämään! Yhteisvastuu 2018 käynnistyy 4.2.2018.

Vuoden 2018 Yhteisvastuukeräyksen 2018 teemana ”nälkä ja köyhyys”

Suomessa: tuetaan taloudellisesti vaikeassa tilanteessa eläviä ihmisiä yhteistyössä Kirkon diakoniarahaston ja paikallisseurakuntien kanssa.

Itä-Afrikassa: autetaan katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa pahiten kärsineitä ihmisiä (ravinto, perustarvikkeet, puhdas vesi, terveydenhoito, majoitus sekä koulunkäynti). Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Hollolan seurakunnassa: kehitetään ja toteutetaan yhteinen keittiö – tilaisuuksia. Tarkoituksena yhteiset ruoanlaitto- ja ruokailuhetket.

HOLLOLAN SEURAKUNNAN YHTEISVASTUU-TAPAHTUMAKALENTERI

KANTAHOLLOLA

Helmikuu

To 1.2. klo 16-18 YV-lippaiden ja -listojen jako diakoniatoimistossa Sovituksenkirkossa. Tervetuloa uudet ja vanhat. Tarjolla lämmintä juomaa ja pientä purtavaa!

SU 4.2. klo 10 Yv-keräyksen avausmessu ja kirkkokahvit Sovituksenkirkossa. Ulkona myynnissä Yv-makkaroita.

Maratonmessukierros keräysaikana 4.2.-30.4. eri kirkkojen jumalanpalveluksissa ympäri Hollolaa. Saat messupassin kirkoista 10 €:lla. Laita raha kirkoissa olevaan lippaaseen tai tonkkaan.  Kierrä vähintään neljässä kirkossa. Saat jokaisesta jumalanpalveluksesta srk:n työntekijältä allekirjoituksen. Palauta passi viimeiselle allekirjoittajalle. Kaikkien osallistuneiden kesken suoritetaan arvonta kiitosjuhlan yhteydessä Kärkölässä 6.5.

PE 9.2 klo 15-19 Lipastempaus kaupoilla, Hollolan kuntakeskus ja kirkonkylä

LA 10.2. klo 9-13 Lipastempaus kaupoilla, Hollolan kuntakeskus ja kirkonkylä

SU 11.2. klo 11-14 Perinteinen Paimelan talvitapahtuma

Ti 20.2. Kehitysvammaisten toimintakeskuksen Biisikärpäset esiintyvät Veteraanitalossa klo 12.30 ja Huilissa klo 13.30 yhteisvastuun hyväksi.

Maaliskuu

To 8.3. klo 10-14 Kansainvälisen naistenpäivän leivoskahvit yv:n hyväksi Missiokammarilla

Ti 20.3. Klo 10.30. Kehitysvammaisten toimintakeskuksen Biisikärpäset esiintyvät Missiokammarilla yhteisvastuun hyväksi

Huhtikuu

Su 15.4. klo 15-17 Kaikenikäisten yhteisvastuutapahtuma Sovituksenkirkossa. Tapahtuma alkaa klo 15-16 oheisohjelmalla mm. pop up - pyhäkoulu, pomppulinna, ulkona lettuja ja makkaraa. Tapahtuma päättyy Jakarandan konserttiin klo 16-17. Kolehti yhteisvastuukeräykselle.

TI-PE 17-20.4. Hollolan Hirvenhiihtäjien lipastempaus kauppojen ovilla partioviikolla

LA 21.4. klo 10-14 Sovituslenkki Sovituksenkirkolla. Rusinaraha YV:lle 5 €. Juokse, kävele, sauvaile tai vaunuile muutaman kilometrin lenkki kerran tai useasti neljän tunnin aikana. Tankkauspiste ja ilmoittautuminen Sovituksenkirkon pihalla. Mukana pop-up pyhäkoulu. Ei ajanottoa. Eniten kierroksia kiertänyt saa yllätyspalkinnon!

TO 26.4. klo 16-18 lippaiden ja listojen palautus diakoniatoimistossa Sovituksenkirkossa

Koulupuffetit järjestetään huhtikuun aikana.

HÄMEENKOSKI

Helmikuu

Su 11.2. Perinteinen Hämeenkosken kirkonmäen laskiaistapahtuma. Alkaa klo 10 messulla.

KÄRKÖLÄ

Helmikuu

Ti 6.2. klo 10 Tampereen hiippakunnan yv-lähettiläs Tuula Ruokonen Kärkölän senioripäivässä sekä myöhemmin keväällä Kärkölän kouluilla

Ti 13.2. klo 16-20 Laskiaistapahtuma Kärkölän Kalliopirtillä

PE 13.4. klo 15-18 kauppojen lipastempaus Kärkölässä

LA 14.4. 10-13 kauppojen lipastempaus Kärkölässä

Pe 13.4. klo 19 Tämän laulun haluaisin laulaa - konsertti ja kirkkokahvit Kärkölässä, Järvelän seurakuntakeskuksessa. Eri esiintyjiä. Kolehti yhteisvastuukeräykselle.

Su 22.4. klo 18 Heijastuksia-konsertti Kärkölän kirkossa. Jari Launonen, sello ja Iina Harjula, piano. Ohjelma 10 €. Väliaikakahvit yhteisvastuukeräykselle.

Ma 30.4. klo 10-13 Yhteisvastuukeräyksen päätöstapahtuma Aurinkokulmassa Kärkölässä. Myynnissä simaa, munkkeja ja kahvia sekä yv-arpajaiset.

Kinkereillä eri puolilla Kärkölää kerätään yv-kolehti.

Toukokuu

SU 6.5. klo 10 Keräyksen päätösmessu Kärkölän kirkossa ja kiitoskahvit Järvelän srk-kodilla.  Messupassin palauttaneiden arvonta. Tervetuloa kaikki keräyksessä eri tavoin mukana olleet!

PADASJOKI

ti 13.2. klo 11-13 Arkilounas yv:n hyväksi Padasjoen srk-kodilla

Maaliskuu

Su 11.3. klo 11.30-15 Yv-tapahtuma Padasjoen srk-kodilla. Keittolounas, Kirpputori, köyhiä ritareita ja grillimakkaraa. Myynnissä myös käsitöitä.

Pe 16.3. lipastempaus Padasjoen K-marketilla

Pe 6.4. Lipastempaus Padasjoen S-marketilla

Toukokuu

Su 13.5. Äitienpäivälounas Padasjoella yv:n hyväksi

KUHMOINEN

Ma 5.2. Kehitysvammaisten kinkereissä Kuhmoisissa yv-arpajaiset

Maaliskuu

To 1.3. klo 11.30 Kuhmoisten torstaituvan seurakuntahetkessä Kuhmolassa yhteisvastuuarpajaiset ja tietoa keräyksestä

Ti 20.3. klo 12 Lounastuokiossa yhteisvastuuarpajaiset Kuhmoisten seurakuntakodilla

Pääsiäisviikolla kauppojen lipastempaukset Kuhmoisissa

Huhtikuu

Ma 30.4. klo 16-19 Kaikenikäisten vapputapahtuma Kuhmoisten seurakuntakodilla. Tapahtumassa erilaisia toimintapisteitä, arpajaiset ja Köyhät Ritarit – kahvila

FB-sivut: yhteisvastuukeräys Hollolan seurakunnassa

Tule mukaan: lisätietoja yhteisvastuukeräyssihteeri, johtava diakoniatyöntekijä Virve Valkeavuori, 040 829 7580 tai virve.valkeavuori@evl.fi

Lisätietoa Yhteisvastuu-keräyksestä löytyy Yhteisvastuun verkkosivuilta.

Hollolan seurakunnan viime vuoden keräyssumma

Vuoden 2017 nettotuotto Hollolan seurakunnassa oli 22.863, 20 euroa (sisältää myös kappeliseurakunnat).

Voit lahjoittaa myös suoraan Yhteisvastuu-keräyksen pankkitilille

Jos haluat lahjoittaa suoraan Yhteisvastuu-keräyksen pankkitilille, löydät tarkat ohjeet Yhteisvastuun Lahjoita-sivulla. Lahjoittaessasi lisää Hollolan seurakunnan viitenumero: 302106.

Yhteisvastuukeräyksen hyväksi järjestetään monenlaisia tapahtumia.
Yhteisvastuukerääjä

Virve Valkeavuori