Vanha pappila

Särkäntie 1, 16710 Hollola kk

Pappilan päädyn kerhotilat ovat avoinna toiminnan mukaan. Pitopalveluyrittäjältä muut aukiolotiedot, alla yhteystiedot.

Vanha pappila

Hollolan kirkon miljöössä sijaitseva Vanha pappila on yksi Päijät-Hämeen kauneimmista juhlatiloista. Se on rakennettu vuonna 1813 ja peruskorjattu 1800-luvun henkeen vuonna 1992.

Nykyisellään se toimii seurakunnan toiminnan tilana ja on suosittu juhlien ja koulutuspäivien pitopaikkana. Pappilan eri salien välisiä ovia avaamalla saa yhteistilan noin 100 hengelle. Keskiaikaisen kirkon ja Vesijärven rannan väliin sijoittuvan pappilan pihamaalla on leikkikenttä ja puistonpenkkejä. Pappilan yhteydessä on runsaasti pysäköintitilaa. Lauantaipäivät on varattu muistotilaisuuksia varten.

Hollolan vanha pappila on ollut aikalaisilleen tärkeä sivistyksen ja kulttuurin keskittymä: kansalliskirjailijoistamme mm. Elias Lönnrot lähti sieltä vuonna 1828 ensimmäiselle runonkeruumatkalleen. Myös kirjailija Juhani Ahon tiedetään vierailleen usein pappilassa. Kustaa Vaasan kamarikirjuri Jaakko Teitti mainitsi jo 1550-luvulla mahdollisesti samalla paikalla tuolloin sijainneen Hollolan pappilan yhtenä Ylisen Viipurintien majapaikoista.

Pappila on vuokrattu pitopalveluyrittäjä Olkihattu Oy:lle. Tilojen varaukset Piret Rosberg p. 050 4622 316. Pohjoispäädyn tiloissa on edelleen seurakunnan kerhotoimintaa

Särkäntie 1, 16710 Hollola kk

Perhekerhot

Tervetuloa perhekerhoon!

Särkäntie 1, 16710 Hollola kk

Eläkeikäisten kerho Vanhassa pappilassa

Kerhossa on yhdessäoloa, keskustelua, ohjelmatuokio, päiväkahvi ja hartaushetki.