Yhteisvastuu

Yhteisvastuukeräys on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen hyväntekeväisyyskeräys. Keräyksellä kerätään rahaa yhdelle kotimaiselle ja yhdelle ulkomaiselle kohteelle. 20 % tuotosta jää paikallisseurakunnan kohteeseen. Keräyskohteet vaihtuvat vuosittain. Tule mukaan välittämään!

Yhteisvastuu 2021

Teemana ikäihmisten taloudellinen ahdinko

Suomessa: Vuoden 2021 yhteisvastuuvaroin tuetaan heikoimmassa asemassa olevia ikäihmisiä, autetaan taloudellisen ahdingon korjaamisessa ja elämänlaadun kohentamisessa.  Kirkon diakoniarahaston sekä Seurakuntaopiston kokoaman kansanopistoverkon kautta.

Maailman katastrofialueilla: Keräyksen tuotolla tuetaan arvokkaan vanhuuden mahdollistamista monialaisesti Yhteisvastuun kansainvälisen kumppanin, Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston, työllä. Kansainvälisen diakonian esimerkkikohdemaa tulee olemaan Uganda.

Hollolassa: Tuetaan ikäihmisiä taloudellisessa ahdingossa. Tavoitteena on tavoittaa ja tukea mahdollisimman montaa ikäihmistä. #yhteisvastuu2021 #enitenyllättiköyhyys

HOLLOLAN YHTEISVASTUU TAPAHTUMAKALENTERI

KANTAHOLLOLA

Ilmoittaudu Kanta-Hollolaan kerääjäksi tai talkoolaiseksi: Kati Lempiäinen, p. 040 829 7580, kati.lempiainen@evl.fi.

Minun ystäväni on kuin villasukka, joka joka säällä lämmittää..!"

Nyt voit osallistua Yhteisvastuukeräykseen neuloen tai ostaen. Yhteisvastuuvillasukkien neulojia kaivataan tekemään valmiita sukkia myyntiä varten. Myös tarvikepaketit myynnissä (a' 15€) vaikkapa innokkaalle neulojalle. Valmiin sukkaparin hinta on 25€, joita myydään sitä mukaa kun niitä valmistuu.

Tuotto menee lyhentämättömästi Yhteisvastuuseen ja sen myötä ikäihmisten taloudellisen ahdingon helpottamiseen meillä ja maailmalla.

Yhteys diakoniatyöntekijä Kati Lempiäiseen p. 040 829 7580 ja Pia Rantatupa p. 044 5246 187 tai muuhun seurakuntamme diakoniatyöntekijään.

Huhtikuu

PERUTTU La 17.4. klo 10-15 HöpLöp-päivä perheille Sovituksen kirkossa. Mukana tapahtumassa seurakunta yhdessä Päijät-Hämeen kohtaamispaikka verkoston kanssa. Tuotto Yhteisvastuulle.

Koulupuffetit huhtikuun aikana.

Partiolaisten keräysviikko vko 16

Toukokuu

Su 2.5. klo 10 Hollolan seurakunnan YV-"välikiitosmessu" striimattuna Hämeenkosken kirkosta. Mukana keräyspäällikkö Eila Iivari.

HUOM! Kantahollolan lippaiden ja listojen palautus viimeistään 30.6. mennessä Katille.

Elokuu

Su 8.8. klo 15 Retrotyttöjen konsertti Sovituksenkirkon kirkkosalissa.

HÄMEENKOSKI

Ilmoittaudu Hämeenkoskelle kerääjäksi tai talkoolaiseksi: Pia Rantatupa, 044 524 6187, pia.rantatupa@evl.fi

Toukokuu

Su 2.5. klo 10 Hollolan seurakunnan YV-"välikiitosmessu" striimattuna Hämeenkosken kirkosta. Mukana keräyspäällikkö Eila Iivari.

KÄRKÖLÄ

Ilmoittaudu kerääjäksi tai talkoolaiseksi: Pirkko Haapakka, p. 050 5055350, karkolan.diakoniatyo@evl.fi

Pe 16.4. klo 15–18 Lipastempaus, S-marketin ja Nesteen pihat.

La 17.4. klo 10-13 Lipastempaus, S-Marketin ja Nesteen pihat.

Pe 30.4. klo 10-13 Myynnissä munkkeja ja arpajaiset. Kärkölän Aurinkokulmassa , Kauppakatu 2.

PADASJOKI

Ilmoittaudu kerääjäksi tai talkoolaiseksi: Eija Laaksonen, p. 040 749 0037, eija.laaksonen@evl.fi

Maaliskuu

Pe 26.3. klo 10-18 Lipaskeräys S-marketilla.

Toukokuu

La 1.5. klo 11.30-13.30 Vapputapahtuma srk-kodilla, tuotto Yhteisvastuulle.

Su 2.5. klo 10 Hollolan seurakunnan YV-"välikiitosmessu" striimattuna Hämeenkosken kirkosta. Mukana keräyspäällikkö Eila Iivari.

KUHMOINEN

Ilmoittaudu kerääjäksi tai talkoolaiseksi: Tarja Vesikallio, p. 040 523 8503, tarja.vesikallio@evl.fi

Maaliskuu

PERUTTU, SIIRTYY  MYÖHEMMIN ESITETTÄVÄKSI! Ke 10.3 klo 18 Vapaapääsy-yhtyeen konsertti Kuhmoisten kirkossa sekä striimattuna. Kolehti kerätään Yhteisvastuulle.

Huhtikuu

Ti 16.4 Lipaskeräys kaupoilla.

To 22.4. klo 18.00 Vapaapääsy-yhtyeen yhteisvastuukonsertti Kuhmoisten kirkosta striimattuna.

Hollolan seurakunnan MobilePay numero: 72361

Voit lahjoittaa myös suoraan Yhteisvastuu-keräyksen pankkitilille

Jos haluat lahjoittaa suoraan Yhteisvastuu-keräyksen pankkitilille, löydät tarkat ohjeet Yhteisvastuun Lahjoita-sivulla.Linkki avautuu uudessa välilehdessä Lahjoittaessasi lisää Hollolan seurakunnan viitenumero: 302106.

FB-sivut: Yhteisvastuukeräys Hollolan seurakunnassa

Lisätietoja yhteisvastuukeräyssihteeri, diakoniatyöntekijä Kati Lempiäinen

kati.lempiainen@evl.fi

040 829 7580

Lisätietoa Yhteisvastuu-keräyksestä löytyy Yhteisvastuun valtakunnallisilta verkkosivuiltaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Yhteisvastuukeräys

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

60 % tuotosta ohjataan vuosittain Kirkon Ulkomaanavun välityksellä katastrofiapuun, 20 % Kirkon diakoniarahaston kautta myönnettävään taloudelliseen apuun hädässä oleville Suomessa ja 20 % paikallisseurakuntien tekemään avustustyöhön. Kirkon diakoniarahaston kautta autetaan vähävaraisia sekä yllättävän elämänkatastrofin, kuten tulipalon tai vakavan sairauden vuoksi vaikeaan taloudelliseen tilanteeseen joutuneita ihmisiä.

Jokaisesta lahjoitetusta eurosta noin 80 % käytetään avustustyöhön ja loput keräyksen vaikuttamistoimintaan, viestintään, varainhankintaan sekä keräyksen yleishallintoon.

Yhteisvastuukeräyksen hyväksi järjestetään monenlaisia tapahtumia.

Diakoniatyöntekijät keräyslippaiden kanssa

Hollolan kantaseurakunta