Yhteisvastuu

Yhteisvastuukeräys on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen hyväntekeväisyyskeräys. Keräyksellä kerätään rahaa yhdelle kotimaiselle ja yhdelle ulkomaiselle kohteelle. 20 % tuotosta jää paikallisseurakunnan kohteeseen. Keräyskohteet vaihtuvat vuosittain. Tule mukaan välittämään! Sinä riität!

Hollolan seurakunnan kirkkoneuvostossa 3.11.2020 nimettiin yhteisvastuutyöryhmä ja päätettiin omaan seurakuntaan jäävän osuuden kohdentamisesta vuonna 2021

1. Nimettiin Yhteisvastuukeräystyöryhmä: Yhteisvastuukeräyksen keräyspäälliköksi valitaan Eila Iivari ja keräyssihteeriksi Kati Lempiäinen. Yhteisvastuutyöryhmään nimetään keräyspäällikön ja –sihteerin lisäksi Vesikansan alueelta Eila Kamppinen, kappeliseurakunnista Eija Karlsson, Tarja Vesikallio, Eija Laaksonen ja Pirkko Haapakka, nuorisotyöstä Tuula Ijäs, varhaiskasvatuksesta Satu Vesa, musiikkityöstä Veera Surkka, taloustoimistosta Minna Salminen sekä Hollolan Vanhus- ja vammaisneuvostosta Risto Pilvinen.

2. Päätettiin kohdentaa oman seurakunnan 20%:n keräystuoton heikoimmassa asemassa olevien ikäihmisten taloudelliseen avustamiseen.

Hollolan seurakunnan MobilePay numero: 72361

Voit lahjoittaa myös suoraan Yhteisvastuu-keräyksen pankkitilille

Jos haluat lahjoittaa suoraan Yhteisvastuu-keräyksen pankkitilille, löydät tarkat ohjeet Yhteisvastuun Lahjoita-sivulla. Lahjoittaessasi lisää Hollolan seurakunnan viitenumero: 302106.

FB-sivut: Yhteisvastuukeräys Hollolan seurakunnassa

Lisätietoja yhteisvastuukeräyssihteeri, johtava diakoniatyöntekijä Virve Valkeavuori, yhteystiedot alhaalla.

Lisätietoa Yhteisvastuu-keräyksestä löytyy Yhteisvastuun valtakunnallisilta verkkosivuilta.

Yhteisvastuukeräys

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

60 % tuotosta ohjataan vuosittain Kirkon Ulkomaanavun välityksellä katastrofiapuun, 20 % Kirkon diakoniarahaston kautta myönnettävään taloudelliseen apuun hädässä oleville Suomessa ja 20 % paikallisseurakuntien tekemään avustustyöhön. Kirkon diakoniarahaston kautta autetaan vähävaraisia sekä yllättävän elämänkatastrofin, kuten tulipalon tai vakavan sairauden vuoksi vaikeaan taloudelliseen tilanteeseen joutuneita ihmisiä.

Jokaisesta lahjoitetusta eurosta noin 80 % käytetään avustustyöhön ja loput keräyksen vaikuttamistoimintaan, viestintään, varainhankintaan sekä keräyksen yleishallintoon.

Yhteisvastuukeräyksen hyväksi järjestetään monenlaisia tapahtumia.
Yhteisvastuukerääjä

Johtava diakoniatyöntekijä
Hollolan kantaseurakunta

Virkavapaalla 1.8.2020-31.7.2021. Lähiesimiestehtävien osalta sijaisena toimii diakoniatyöntekijä Anne Hakkarainen.