Yhteisvastuu

Yhteisvastuukeräys on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen hyväntekeväisyyskeräys. Keräyksellä kerätään rahaa yhdelle kotimaiselle ja yhdelle ulkomaiselle kohteelle. 20 % tuotosta jää paikallisseurakunnan kohteeseen. Keräyskohteet vaihtuvat vuosittain. Tule mukaan välittämään!

Yhteisvastuu 2021

Teemana oli ikäihmisten taloudellinen ahdinko

Suomessa: Vuoden 2021 yhteisvastuuvaroin tuetaan heikoimmassa asemassa olevia ikäihmisiä, autetaan taloudellisen ahdingon korjaamisessa ja elämänlaadun kohentamisessa.  Kirkon diakoniarahaston sekä Seurakuntaopiston kokoaman kansanopistoverkon kautta.

Maailman katastrofialueilla: Keräyksen tuotolla tuetaan arvokkaan vanhuuden mahdollistamista monialaisesti Yhteisvastuun kansainvälisen kumppanin, Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston, työllä. Kansainvälisen diakonian esimerkkikohdemaa tulee olemaan Uganda.

Hollolassa: Tuetaan ikäihmisiä taloudellisessa ahdingossa. Tavoitteena on tavoittaa ja tukea mahdollisimman montaa ikäihmistä. #yhteisvastuu2021 #enitenyllättiköyhyys

Yhteisvastuukeräyksen tuotto Hollolan seurakunnassa vuonna 2021 on 10027,75€.

Oman seurakunnan 20% osuus on 1806,34€ , joka jakautuu seuraavasti:

Hollola                            719,63€

Hämeenkoski                360,58€

Kärkölä                           318,24€

Kuhmoinen-Padasjoki  407,89€

Näiden lisäksi valtakunnalliselle tilille tehdyistä Hollolan seurakunnalle suunnatuista lahjoituksista 996,00€ kotiseurakuntaan jäävä 20% osuus on 199,20€.

Seurakunnan osuus kaikista on yhteensä 2005,55€

Tuotto jäi koronapandemian vuoksi pienemmäksi kuin viime vuonna.

KIITOS KAIKILLE YHTEISVASTUUSEEN OSALLISTUNEILLE KERÄÄJILLE, TALKOOLAISILLE JA LAHJOITTAJILLE.

Vuoden 2022 Yhteisvastuukeräyksen teema on Koronapandemian seurauksista kärsivien lasten ja nuorten auttaminen niin Suomessa kuin maailmallakin. Keräys alkaa sunnuntaina 6.2.2022.

HollolanYhteisvastuu tapahtumakalenteri vuodelle 2022 ilmestyy vuoden vaihteen jälkeen.

KANTAHOLLOLA

Ilmoittaudu Kanta-Hollolaan kerääjäksi tai talkoolaiseksi: Kati Lempiäinen, p. 040 829 7580, kati.lempiainen@evl.fi.

Minun ystäväni on kuin villasukka, joka joka säällä lämmittää..!"

Nyt voit osallistua Yhteisvastuukeräykseen neuloen tai ostaen. Yhteisvastuuvillasukkien neulojia kaivataan tekemään valmiita sukkia myyntiä varten. Myös tarvikepaketit myynnissä (a' 15€) vaikkapa innokkaalle neulojalle. Valmiin sukkaparin hinta on 25€, joita myydään sitä mukaa kun niitä valmistuu.

Tuotto menee lyhentämättömästi Yhteisvastuuseen.

Yhteys diakoniatyöntekijä Kati Lempiäiseen p. 040 829 7580 ja Pia Rantatupa p. 044 5246 187 tai muuhun seurakuntamme diakoniatyöntekijään.

HÄMEENKOSKI

Ilmoittaudu Hämeenkoskelle kerääjäksi tai talkoolaiseksi: Pia Rantatupa, 044 524 6187, pia.rantatupa@evl.fi

KÄRKÖLÄ

Ilmoittaudu kerääjäksi tai talkoolaiseksi: Pirkko Haapakka, p. 050 5055350, karkolan.diakoniatyo@evl.fi

PADASJOKI

Ilmoittaudu kerääjäksi tai talkoolaiseksi: Eija Laaksonen, p. 040 749 0037, eija.laaksonen@evl.fi

KUHMOINEN

Ilmoittaudu kerääjäksi tai talkoolaiseksi: Tarja Vesikallio, p. 040 523 8503, tarja.vesikallio@evl.fi

Hollolan seurakunnan MobilePay numero: 72361

Voit lahjoittaa myös suoraan Yhteisvastuu-keräyksen pankkitilille

Jos haluat lahjoittaa suoraan Yhteisvastuu-keräyksen pankkitilille, löydät tarkat ohjeet Yhteisvastuun Lahjoita-sivulla.Linkki avautuu uudessa välilehdessä Lahjoittaessasi lisää Hollolan seurakunnan viitenumero: 302106.

FB-sivut: Yhteisvastuukeräys Hollolan seurakunnassa

Lisätietoja yhteisvastuukeräyssihteeri, diakoniatyöntekijä Kati Lempiäinen

kati.lempiainen@evl.fi

040 829 7580

Lisätietoa Yhteisvastuu-keräyksestä löytyy Yhteisvastuun valtakunnallisilta verkkosivuiltaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Yhteisvastuukeräys

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

60 % tuotosta ohjataan vuosittain Kirkon Ulkomaanavun välityksellä katastrofiapuun, 20 % Kirkon diakoniarahaston kautta myönnettävään taloudelliseen apuun hädässä oleville Suomessa ja 20 % paikallisseurakuntien tekemään avustustyöhön. Kirkon diakoniarahaston kautta autetaan vähävaraisia sekä yllättävän elämänkatastrofin, kuten tulipalon tai vakavan sairauden vuoksi vaikeaan taloudelliseen tilanteeseen joutuneita ihmisiä.

Jokaisesta lahjoitetusta eurosta noin 80 % käytetään avustustyöhön ja loput keräyksen vaikuttamistoimintaan, viestintään, varainhankintaan sekä keräyksen yleishallintoon.

Yhteisvastuukeräyksen hyväksi järjestetään monenlaisia tapahtumia.

Diakoniatyöntekijät keräyslippaiden kanssa

Hollolan kantaseurakunta