Yhteisvastuu

Yhteisvastuukeräys on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen hyväntekeväisyyskeräys. Keräyksellä kerätään rahaa yhdelle kotimaiselle ja yhdelle ulkomaiselle kohteelle. 20 % tuotosta jää paikallisseurakunnan kohteeseen. Keräyskohteet vaihtuvat vuosittain. Tule mukaan välittämään! Yhteisvastuu 2020 on käynnissä. Sinä riität!

Vuoden 2020 Yhteisvastuukeräys tukee vanhemmuutta

Kun vanhempi voi hyvin, lapsi voi hyvin. Lapsen ja vanhemman välinen myönteinen suhde edistää lapsen kehitystä. Sen sijaan vanhemman yksinäisyys, stressi tai sosiaalisen tuen puute ovat riskitekijöitä koko perheen hyvinvoinnille. Tuen tarpeellisuudesta huolimatta monien isien ja äitien kokemus on, että arjen vanhemmuushaasteisiin tukea on saatavilla liian vähän.

Yhteisvastuu 2020 tekee ennaltaehkäisevää lastensuojelutyötä tukemalla vanhemmuutta Suomessa ja maailman katastrofialueilla.

Hollolan seurakunnassa tuetaan perheiden yhteistä tekemistä. Tavoitteena on saada koko perhe kokemaan, toimimaan ja liikkumaan yhdessä. #yhteisvastuu #sinäriität #liikkuvaseurakunta

Hollolan seurakunnan MobilePay numero: 72361

Voit lahjoittaa myös suoraan Yhteisvastuu-keräyksen pankkitilille

Jos haluat lahjoittaa suoraan Yhteisvastuu-keräyksen pankkitilille, löydät tarkat ohjeet Yhteisvastuun Lahjoita-sivulla. Lahjoittaessasi lisää Hollolan seurakunnan viitenumero: 302106.

FB-sivut: Yhteisvastuukeräys Hollolan seurakunnassa

Lisätietoja yhteisvastuukeräyssihteeri, johtava diakoniatyöntekijä Virve Valkeavuori, yhteystiedot alhaalla.

Lisätietoa Yhteisvastuu-keräyksestä löytyy Yhteisvastuun valtakunnallisilta verkkosivuilta.

Yhteisvastuukeräys

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

60 % tuotosta ohjataan vuosittain Kirkon Ulkomaanavun välityksellä katastrofiapuun, 20 % Kirkon diakoniarahaston kautta myönnettävään taloudelliseen apuun hädässä oleville Suomessa ja 20 % paikallisseurakuntien tekemään avustustyöhön. Kirkon diakoniarahaston kautta autetaan vähävaraisia sekä yllättävän elämänkatastrofin, kuten tulipalon tai vakavan sairauden vuoksi vaikeaan taloudelliseen tilanteeseen joutuneita ihmisiä.

Jokaisesta lahjoitetusta eurosta noin 80 % käytetään avustustyöhön ja loput keräyksen vaikuttamistoimintaan, viestintään, varainhankintaan sekä keräyksen yleishallintoon.

Yhteisvastuukeräyksen hyväksi järjestetään monenlaisia tapahtumia.
Yhteisvastuukerääjä
Johtava diakoniatyöntekijä
Hollolan kantaseurakunta

Virkavapaalla 1.8.2020-31.7.2021. Lähiesimiestehtävien osalta sijaisena toimii diakoniatyöntekijä Anne Hakkarainen.