Kuhmoisten seurakuntakoti

Kirkkotie 1 A, 17800 Kuhmoinen
040 844 8158 (vahtimestari)

Kuhmoisten seurakuntakoti

Kirkonmäelle kirkon viereen valmistui v. 1997 Aulis Jääskeläisen suunnittelema seurakuntakoti. Seurakuntakodissa voit järjestää perhejuhlat, muistotilaisuudet ja konsertit.

Seurakuntakodissa sijaitsee diakoniatoimisto sekä kanttorin, vahtimestarin,  nuorisotyönohjaajan ja lastenohjaajan työhuoneet.

Kappeliseurakunnan toiminnasta paljon keskittyy seurakuntakotiin, jossa pidetään kokouksia, erilaisia toimintapiirejä, nuorteniltoja, lasten kerhoja sekä kirkkokuoron harjoituksia.

Seurakuntakoti on saanut Oiva-raportin tarkastuksessa 1.4.2014 tuloksen Oivallinen. Tarkastuksen on suorittanut Keurusselän ympäristö- ja terveydensuojelutoimiston  valvontayksikkö.

Huomioitavaa tilasta

-Invapysäköintipaikka on seurakuntakodin pihaan tullessa oikealla yläpihalla heti pääsisäänkäynnin läheisyydessä, josta on pääsy esimerkiksi pyörätuolilla oville. Ovessa ei ole sähköistä automaattia (seinäkatkaisijaa), eli ovien aukaisuun tarvitaan avustaja. Muuten tilassa ja tilaan on esteetön kulku.
-Seinälle taittuva vauvanhoitoalusta löytyy inva-wc:stä.

Valo Minun Matkallani -ryijyteos seurakuntakodissa

Seurakuntakodin Maria-saliin valmistui joulukuussa 2011 ryijyteos, jonka on suunnitellut tekstiilitaiteilija Katri Haahti Suomen Käsityön Ystävät Oy:stä. Teos käsittää kolme erillistä ryijyä ja ne on kutonut Maija Tuumi. Ryijyteoksen hankintaa on hoitanut työryhmä, jonka puheenjohtajana toimi kirkkoherra Jukka Erola ja muina jäseninä Maila Kaiterlahti, Vuokko Karakorpi, Paula Jokela, Hannele Erola ja Arja Lehtinen. Kuhmoisten Martat ovat antaneet lahjoituksen ryijyn hankintaan.

Ryijyteoksen suunnittelija jätti nimen antamisen seurakuntakodin käyttäjien tehtäväksi. Nimikilpailun voitti 62 ehdotuksen joukosta Merja Arreniuksen ehdotus "Valo Minun Matkallani".

Lastenhoitohuone

Kirkkotie 1 A, 17800 Kuhmoinen