Päihde- ja mielenterveyskuntoutujalle sekä rikosseuraamustyön asiakkaalle

 

Kantaseurakunnan päihde- ,mielenterveys- ja rikosseuraamustyöstä vastaa diakoniatyöntekijä Jaana Rosti-Mutala. Häneen voi ottaa yhteyttä erilaisissa päihteisiin, riippuvuuksiin, mielenterveyteen sekä rikosseuraamusasioihin liittyvissä, mieltä painavissa asioissa. Hänen yhteystietonsa löytyvät sivun alaosasta. 

Ajantasaista ilmoittelua toiminnasta kannattaa seurata Hollolan seurakunnan nettisivuilta sekä somekanavilta (Facebook ja Instagram)

 

Päihdetyö

Diakoniatyö järjestää päihdetyön leiripäiviä ja saunailtoja Parinpellon leirikeskuksessa. Seuraa ilmoittelua!

Naiserityistä päihderyhmää ohjataan n. kaksi kertaa vuodessa yhteistyössä Phhykyn päihdesairaanhoitajan kanssa. Seuraa ilmoittelua!

Yksilökeskusteluaikoja päihteettömyyden tueksi tai saavuttamiseksi voi varata suoraan diakoniatyöntekijä Jaanalta.

 

Huom!

Naiserityinen päihderyhmä alkaa seuraavan kerran maaliskuussa 2023 Sovituksenkirkolla. Ilmoittautuminen ja lisätiedot ; diakoniatyöntekijä Jaana R-M  044-5246211

Ryhmä kokoontuu n. kerran viikossa ja se toteutetaan yhteistyössä Päijät-Hämeen hyvinvointialueen päihdesairaanhoitajan kanssa.

 

Seuraava päihdetyön kevätpäivä Parinpellon rantasaunalla ti 30.5.2023 klo 9-15. Ilmoittautumiset Jaanalle tai A-Kiltaan.

 

Yhteistyö A-Killan kanssa

Jaana Rosti-Mutala toimii myös yhteyshenkilönä Hollolan A-killan tukikohtaan (Mallasharjuntie 3), joka on avoinna ma-pe klo 10–14.

A-killan yhteystiedot: p. 040 5346511. A-Killan jäsenille jaetaan kauppojen lahjoittamaa hävikkiruokaa pientä korvausta vastaan ma, ke ja pe.

Lisätietoja A-Killasta.

 

Mielenterveystyö

Diakoniatyö järjestää mielenterveyskuntoutujien leiripäiviä Parinpellon leirikeskuksessa rajoitusten salliessa. Seuraa ilmoittelua!

Yksilökeskusteluja ja tapaamisia mielen hyvinvoinnin ja elämänhallinnan tueksi voi halutessaan sopia suoraan diakoniatyöntekijä Jaanan kanssa.

Mielenterveyskuntoutujien naistenryhmä yhteistyössä Päijät-Hämeen hyvinvointialueen kuntoutusohjaajan kanssa n 1 krt/ kk. Kysy lisää Jaanalta!

 

Huom!

Mielenterveyskuntoutujien kevätleiri Parinpellossa 11.5. klo 16 -12.5. klo 15. Leirimaksu 15 e .

Ilmoittautuminen diakoniatyöntekijä Jaanalle 044 5246211

 

Yhteistyö Oivalluksen kanssa

Mielenterveystyötä tehdään myös yhteistyössä P-H hyvinvointialueen kanssa. Hollolassa toimii Oivallus, joka tarjoaa mm. vertaistukea ja

ohjausta mielenterveystkuntoutujille (os. Terveystie 2, Sote-keskus).

 

Rikosseuraamustyö

 

Diakoni vierailee Mikkelin vankilassa päijät-hämäläisten vankien kotipaikkaryhmässä n. kaksi kertaa vuodessa. Diakoniatyö on osa päijät-hämäläisten

toimijoiden ja Rikosseuraamuslaitoksen yhteistä vapauttamisverkostoa, jossa pyritään tarjoamaan vapautuville vangeille ja heidän perheilleen

mahdollisimman kattavaa tukiverkostoa. Tarjolla on apua myös erilaisia rikosseuraamuksia (mm. yhdyskuntapalvelu, valvottu koevapaus) suorittaville

asiakkaille. Ole rohkeasti yhteydessä!

 

Yhteystiedot

Diakoniatyöntekijä Jaana Rosti-Mutala p. 044 524 6211 tai jaana.rosti-mutala@evl.fi vastaa mielellään kysymyksiin päihde-, mielenterveys- ja

rikosseuraamustyöstä sekä kutsuu Sinua mukaan toimintaan.