Sururyhmät

Sururyhmät lapsille ja nuorille

Hollolan seurakunta tarjoaa yhdessä Lahden seurakuntien kanssa lasten- ja nuorten sururyhmiä. Sururyhmä on tarkoitettu lapsille ja nuorille, jotka ovat menettäneet läheisensä puoli vuotta sitten tai aikaisemmin.

Lapsen ja perheen kohdattua surua, siitä tulee perheessä keskeinen asia. Surevat tarvitsevat yhteisön tuen. Surun läpi voidaan kulkea yhdessä, käsi kädessä.  Sururyhmissä lapsella ja nuorella on mahdollisuus vertaistukeen ja paikkaan käsitellä surua toiminnallisilla sekä turvallisilla menetelmillä.

Ryhmän yhteydessä lapsen läheisillä on mahdollisuus keskustella lapsen tai nuoren surusta.  Yhdessä mietimme miten lasta tai nuorta voi auttaa ja tukea suremisessa.

Nuorten ja lasten sururyhmiä käynnistyy syksyisin Hollolassa ja Lahdessa.  Ole yhteydessä , niin kerromme ryhmän sisällöstä ja aikatauluista enemmän.

Nuorisotyönohjaaja Päivi Sivonen 044 524 6190, paivi.sivonen@evl.fi

Olemme tarvittaessa käytettävissä myös henkilökohtaisissa tapaamisissa.

Aikuisten sururyhmä

”Veljeni, sisareni, kun sinä puhut siitä, miltä tuntuu, ajattelen, ovatko nuo minunkin sanojani?”

Seuraava sururyhmä Hollolassa on suunnitteilla keväälle 2021. Ryhmä on suljettu ja siihen ilmoittaudutaan etukäteen. Sururyhmästä tiedotetaan verkkosivuilla sekä Kirkonseutulehdessä.

Jos Läheisesi kuolemasta on jo yli viisi kuukautta ja olet valmis kulkemaan kanssamme yhteistä matkaa, ryhmästä voi tulla sinulle iso apu arkeesi.

Tiedustelut: Diakoniatyöntekijä Anne Hakkarainen 044 524 6212, anne.hakkarainen@evl.fi

Johtava nuorisotyönohjaaja

Lähiesimies nuorisotiimille. Kouluikäistentyö, lasten- ja nuorten sururyhmät. Rippikoulutyö. Instagram: Päivi Nuorisotyönohjaaja

Kuhmoisten-Padasjoen kappeliseurakunta