Sururyhmät

 

Aikuisten sururyhmä

 

Tule mukaan turvalliseen SURURYHMÄÄN! / ILMOITTAUDU verkkoilmoittautumisen kautta

”Veljeni, sisareni, kun sinä puhut siitä, miltä tuntuu, ajattelen, ovatko nuo minunkin sanojani?”

Sururyhmä kokoontuu Sovituksenkirkolla keskiviikkona klo 17-18.30. Aloitamme 13.1.2021 ja päätämme 7.4.2021 ja tapaamiskertoja on yhteensä 7.

Jos läheisesi kuolemasta on jo neljä kuukautta ja olet valmis kulkemaan kanssamme yhteistä matkaa, ryhmästä voi tulla sinulle iso apu arkeesi.

Ryhmään ilmoittaudutaan kirkkoherranvirastoon p. 03 524 6644 tai www.hollolanseurakunta.fi ajalla 30.11.-14.12.2020

Ryhmästä voi kysyä Marjolta (044 5246194, marjo.kortelainen@evl.fi) tai Annelta (044 524 6212 anne.hakkarainen@evl.fi).  Ilmoittautumisesi jälkeen otamme sinuun yhteyttä ennen ryhmän alkamista.

pastori Marjo Kortelainen                diakoniatyöntekijä Anne Hakkarainen

 

Sururyhmät lapsille ja nuorille

Hollolan seurakunta tarjoaa yhdessä Lahden seurakuntien kanssa lasten- ja nuorten sururyhmiä. Sururyhmä on tarkoitettu lapsille ja nuorille, jotka ovat menettäneet läheisensä puoli vuotta sitten tai aikaisemmin.

Lapsen ja perheen kohdattua surua, siitä tulee perheessä keskeinen asia. Surevat tarvitsevat yhteisön tuen. Surun läpi voidaan kulkea yhdessä, käsi kädessä.  Sururyhmissä lapsella ja nuorella on mahdollisuus vertaistukeen ja paikkaan käsitellä surua toiminnallisilla sekä turvallisilla menetelmillä.

Ryhmän yhteydessä lapsen läheisillä on mahdollisuus keskustella lapsen tai nuoren surusta.  Yhdessä mietimme miten lasta tai nuorta voi auttaa ja tukea suremisessa. Olemme lapsen tasolla, yhdessä toimien. Ryhmässä on lupa tunteisiin ja paikalla turvallisia aikuisia.

Vuoden 2022 syksyllä lasten sururyhmä kokoontuu Hollolassa.
Näillä näkymin lasten sururyhmän ensimmäinen kokoontuminen on 29.9.2022 klo 17 Sovituksenkirkossa, Nuorten tilassa (Keskuskatu 2, Hollola). Seuraa ilmoittelua!

 

Lisätietoja voi kysyä pitkin vuotta:

Ville Särkkä, ville.sarkka@evl.fi / p. 044 524 6205

Hanna-Leena Penttilä, hanna-leena.penttila@evl.fi / p. 044 524 6213

 

Nuorten sururyhmistä voi tiedustella

Tuomas Luomalta: tuomas.luoma@evl.fi

Tea Härköseltä:  tea.harkonen@evl.fi

 

Olemme tarvittaessa käytettävissä myös henkilökohtaisissa tapaamisissa.

 

Sururyhmä päihteisiin kuolleiden läheisille

 

Läheisen päihdekuolema satuttaa. Miten siitä pääsee yli?

Helmikuussa 2023 alkaa ammatillisesti ohjattu vertaissururyhmä päihteisiin kuolleiden läheisille. Ryhmä tarjoaa mahdollisuuden käsitellä omia ajatuksia, kokemuksia ja tunteita, kun perheenjäsen, ystävä tai muu läheinen on kuollut alkoholiin, huumeisiin tai muihin päihteisiin.

Luottamuksellista ryhmää ohjaavat diakoniatyöntekijät Merja Seppälä- Mäkinen (Lahden seurakunnat) ja Jaana Rosti-Mutala (Hollolan seurakunta).

Ryhmän aikataulu varmistuu syksyn 2022 aikana ja siitä ilmoitetaan tarkemmin myöhemmin. Kokoontumisia on n. kahdeksan kertaa viikoittain, torstaisin  klo 17-19 osoitteessa Vapaudenkatu 6A, Lahti

#mukanatärkeissähetkissä

 

Ota yhteyttä

Johtava diakoniatyöntekijä
Hollolan kantaseurakunta Hämeenkosken kappeliseurakunta Kärkölän kappeliseurakunta Vesikansan alue Padasjoen kappeliseurakunta Kuhmoisten kappeliseurakunta
Keskuskatu 2
15870 Hollola
Pappi
Keskuskatu 2
15870 Hollola

Aikuistyön ja kylien pappi

Aikuistyö, naisten ja miesten ryhmät, kylät ja raamattupiirit.

Diakoniatyöntekijä
Kuhmoisten kappeliseurakunta
Kirkkotie 1 A
17800 Kuhmoinen
Pappi
Hollolan kantaseurakunta
Keskuskatu 2
15870 Hollola

Diakoniatyön pappi

Vapaapääivät useimmiten ma-ti.