Rippikoulu on once in a lifetime -kokemus. Rippikoulu tutustuttaa sinut seurakuntaan, lähimmäisiin, sinuun itseesi, taivaan Isään ja suuriin elämän salaisuuksiin. Tervetuloa matkaan mukaan, olemme täällä sinua varten!

Olemme käyneet Hollolan seurakunnassa kesän 2021 rippikoulujen turvallisuuteen liittyvän palaverin. Lähtökohtamme on järjestää kaikilla tavoin turvallista toimintaa. Koronaviruksen aikana rippileirille voi osallistua vain terveenä ja leirillä huolehditaan mm. hyvästä käsihygieniasta ja eletään ”leirikuplassa”.

Tämän hetken tiedon mukaan Parinpellossa ja Kalliopirtillä järjestettävät rippileirit voidaan toteuttaa normaalisti olemassa olevissa ajankohdissa ja paikoissa; poikkeuksena Lapin rippikoulu, jota emme valitettavasti voi toteuttaa Kuusamossa sovittuna ajankohtana. Mikäli rippileirillä Kuusamossa nuori tai työntekijä sairastuisi, olisi hänen hoitonsa ja kotiin saattamisensa vaikeaa.

Siirrämme rippileirin pidettäväksi 25.7. – 1.8.2021 Kalliopirtille Kärkölään. Konfirmaatio 7.8.2021 Sovituksenkirkossa.

Kuuntelemme terveydenhuollon, AVI:n ja hiippakuntamme ohjeita rippikoulujen turvalliseen järjestämiseen alueen koronatilanne huomioiden. On mahdollista, että leirien ajankohtia tai henkilömääriä joudutaan rajoittamaan nopeallakin aikataululla. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan välittömästi sähköpostitse.

Konfirmaatiot pysyvät ennalta sovituissa päivissä (poikkeuksena Lapin rippikoulu). Toki samat muutokset, kuin leirien suhteen, ovat tässä mahdollisia.

Konfirmaatioiden kellonajat pystymme ilmoittamaan vasta lähempänä konfirmaatiopäivää, sillä alueelliset kokoontumisrajoitukset vaikuttavat konfirmaatioiden järjestämiseen. Seuraamme tilanteen kehittymistä, jotta mahdollisimman moni läheinen pääsisi nuoren tärkeään juhlaan.

Rippikoulussa opiskellaan kaikki kristinuskon keskeisimmät asiat yhdessä kokemalla ja tekemällä. Rippikoulu antaa mahdollisuuden turvallisessa paikassa pohtia elämää ja itselle tärkeitä asioita uudella tavalla.

Rippikoulu on paikka, jossa saa kysyä ja ihmetellä. Vastauksia kysymyksiin etsitään yhdessä toisten kanssa.

Rippikoulussa on tilaa yhdessä olemiselle, leikkimiselle, laulamiselle, uusiin ihmisiin tutustumiselle ja mahtavien elämyksien kokemiselle.

Jos olet aikuinen ja kiinnostunut rippikoulun käymisestä seurakunnassamme. Lisätietoja aikuisrippikoulusta löydät tämän linkin kautta.

Huom! Linkki rippikoululeirien ja seurakunnan muihin tietosuojaselosteisiin löytyy myös sivuston alalaidasta.