Hollolan kirkon keskiaikainen ovi korvataan kopiolla

25.4.2017 10.41

Asehuoneen ulko-ovi 8-01_S.jpg
Hollolan kirkon arvokas ulko-ovi on nähnyt katolisen ajan, reformaation, luterilaistumisen ja sadattuhannet kirkkoon kulkevat seurakuntalaiset vuosisatojen saatossa. Se on ollut takorautoineen ja koristekuvioineen jo yli 500 vuotta sään armoilla, mutta pian se siirretään sisätiloihin lepäämään.

Seurakunta on varannut Hollolan kirkon asehuoneen keskiaikaisen ulko-oven kopion tekemiseen ja alkuperäisen oven siirtämiseen asehuoneeseen esille 36 000 euroa. Kirkkohallitus on myöntänyt hankkeelle avustusta 6750 euroa. Päätös on voimassa myöntämisvuoden ja kolme seuraavaa vuotta. Työ on tarkoitus aloittaa tänä vuonna.

Kirkkohallituksen avustuspäätöksen perusteluna on, että Hollolan kirkko on suojeltu ja kuuluu kulttuurihistoriallisesti arvokkaana rakennuksena valtion rahoituksen piiriin.