Sukututkimus

Hollolan seurakunnan kanta- tai kappeliseurakunnan jäsenenä olleista henkilöistä, heidän perheenjäsenistään ja sukujen eri vaiheista voi tilata sukututkimuksen Hollolan kirkkoherranvirastosta tai kappeliseurakuntien seurakuntatoimistoista (yhteystiedot). Tilauksen voi tehdä kirjallisesti vapaamuotoisella kirjeellä tai täyttämällä tilauslomakkeen.

Huom! Seurakunnan tilauslomake ei ole tällä hetkellä käytössä. Hollolan, Kosken HL/Hämeenkosken, Kuhmoisten, Kärkölän ja Padasjoen kirkonkirjoja koskevia sukututkimustilauksia pyydetään ystävällisesti toistaiseksi toimittamaan Tainionvirran seurakuntaan, tainionvirta@evl.fi.

Tilattaessa sukututkimusta tulee tietää vähintään henkilön nimi ja syntymäaika sekä milloin hän on ollut seurakunnassa (muuttoaika seurakuntaan tai seurakunnasta).

Mikäli sukututkimusta varten pyydetään tietoja elävästä henkilöstä, tulee tutkimuksen tekijän toimittaa henkilötietolain (5237/1999) 10 § mukainen rekisteriseloste Hollolan seurakunnan kirkkoherranvirastoon.

Tietoja suvun elossa olevista jäsenistä on hyvä ensisijaisesti kerätä heiltä itseltään. Tällöin voidaan varmistua tietojen oikeellisuudesta ja siitä, ettei rekisteröity halua käyttää hänelle henkilötietolain 30 §:ssä annettua oikeutta kieltää omien tietojensa käyttämistä sukututkimuksessa.

Sukututkimuksien tekeminen on aikaavievä prosessi, tutkimuksen toimitusaika vaihtelee seurakunnittain.