Seurakunta elää ja toimii myös vallitsevana korona-aikana

(päivitetty 21.1.2022)

Hollolan seurakunnan rajoitustoimet 27.12.2021-26.2.2022

Kaikessa toiminnassa seurakunnassa huomioidaan terveysturvalliset peruslähtökohdat. Tilaisuuksiin ei tulla sairaana, noudatetaan turvavälejä, noudatetaan kasvomaskisuositusta, huolehditaan käsihygieniasta. Seurakunta kannustaa alueellaan asuvia koronarokotteiden ottamiseen.

Jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset (häät, hautajaiset, kaste) kaikissa kirkoissa toimitetaan niin, että kirkkotila on osastoitu 10 hengen lohkoihin, joiden välillä on selkeä suojavyöhyke. Kirkollisten toimitusten osallistujamäärien suhteen toimittava pappi käyttää pastoraalista harkintaa, joka mahdollistaa läheisimpien osallistumisen.

Suojavyöhykkeillä jaettujen tilojen uudet enimmäisosallistujamäärät ovat 27.12. alkaen:

Hollolan kirkko

10 henkilöä

Järvelän seurakuntakeskuksen sali

20 henkilöä

Lisäksi osa ehtoollisjumalanpalveluksista muutetaan sanajumalanpalveluksiksi ja ehtoollisella käydään turvallisesti vuorotellen pienissä ryhmissä.

Hollolan seurakunnan papit toimittavat kotikasteita vain, jos juhlaan osallistuu maksimissaan 10 henkilöä, tilat ovat riittävän väljät ja terveysturvallisuus huomioitu. Yli kymmenen hengen kasteisiin suosittelemme seurakunnan tiloja.

Seurakunta suosittelee kotikasteisiin läsnäolijoiksi vain perheenjäseniä sekä kummeja. On hyvä muistaa, että kaukana asuvien sukulaisten osallistuminen juhlaan onnistuu myös etäyhteyksin.

Seurakunnan työntekijät eivät osallistu muistotilaisuuksiin tai kastejuhlien kahvihetkiin.

Ulkona pidettävien tilaisuuksien enimmäiskoko on 50 henkilöä.

Yksittäisiä toimintoja koskevia ratkaisuja

KOKOAVA TOIMINTA

Aikuisten kokoava toiminta esim. ryhmät ja piirit, Missiokammari, Ystävänkulma, Matalan kynnyksen tila ja Aurinkokulma ovat tauolla 26.2. asti.

DIAKONIA

- Kerhot ja kammari – yms. avoin toiminta tauolla 26.1. asti

- Yksilöiden kohtaamista jatketaan terveysturvallisuudesta huolehtien. Samoin 1-10 hengen ryhmät

- Ruokajakelu jatkuu

- Yhteisruokailut koko seurakunnassa tauolla

KASVATUS

- Pyhäkoulut ja vauvakerhot aloittavan taas toimintansa helmikuun alusta saakka normaalisti!

- perhekerhot kokoontuvat sisällä tavallisesti siten, että kerhoihin pitää ilmoittautua ennakkoon kerhonohjaajalle, jotta 10 aikuisen raja ei pääse ylittymään

- päiväkerhot toimivat normaalisti

- muu alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten toiminta jatkuu niin, että terveysturvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota

MUSIIKKI

- Kuorot 26.2. asti tauolla

Asiakas- ja yleisötilojen käyttörajoitukset

Uudet asiakas- ja yleisötilojen käyttörajoitukset tulivat voimaan maanantaina 20.12., ja niiden mukaan toimijoiden tulee entisestään ehkäistä lähikontakteja tiloissaan.

Tilaisuuden tai toiminnon järjestäjä voi esimerkiksi rajoittaa asiakasmäärää, porrastaa kävijöiden osallistumista ja/tai tehdä tilaan ja asiakaspaikkojen sijoitteluun liittyviä järjestelyjä. Vaihtoehtona rajoituksille toimija voi ottaa käyttöön koronapassin. (Koronapassi ei käytössä 20.1. asti)

Toimet ja mahdollinen koronapassin käyttö täytyy kirjata suunnitelmaan, joka tulee pitää asiakkaiden nähtävillä.

Huom! Vastuut toimista ja koronapassin tarkastamisesta ovat aina tilaisuuden järjestäjällä, vaikka tilaisuus järjestettäisiinkin seurakunnan tiloissa.

Yleisohjeet toimintaan osallistuvalle on hyvä pitää edelleen mielessä

1. Osallistu tilaisuuksiin ja tapahtumiin vain terveenä.
  2. Pidä huolta hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta.
  3. Huomioi turvavälit myös tiloihin tullessasi ja pois lähtiessäsi.
  4. Kasvomaskisuositus on käytössä kaikissa suurissa sisätilakohtaamisissa. Suositus koskee kaikkia 12 vuotta täyttäneitä ja kaikkia seurakunnan tiloja ja tilaisuuksia.

*Valitettavasti seurakunnan tiedotuskanavina käyttämät printtimediat eivät aina pysy nopeasti vaihtuvien rajoitusmuutosten vauhdissa mukana. Monia tilaisuuksia on terveysturvallisuus- ja järjestelysyistä jouduttu perumaan. Hollolan seurakunta suositteleekin, että kuhunkin tilaisuuteen menijät tarkastavat seurakunnan sähköisistä viestimistä, mikä on ajantasainen tilanne.