Uutislistaukseen

Miesten kotaillan 15-vuotisjuhlat

21.7. klo 18 Kuhmoisten yhtenäiskoulun liikuntasalissa järjestettävässä Miesten kotaillassa juhlitaan 15-vuotista perinnettä. Tavallisen makkaranpaiston lisäksi paikalla on vieraana gospelmuusikko Pekka Simojoki, joka kertoo elämän- ja taiteilijanurastaan sekä esiintyy.

Kotaillat alkoivat 12.7.2007 Risto Ojalan toimesta. Aluksi iltoja järjestettiin metsästysseurojen ym. kodissa, jotka olivat tyypillisimpiä miesten kokoontumispaikkoja. Mutta jo seuraavana vuonna iltojen suosio kasvoi niin paljon, että niitä jouduttiin alkamaan pitää isoissa maalaistaloissa ja seurojentaloissa.

Ojala ryhtyi järjestämään kotailtoja siksi, että jumalanpalveluksiin tyypillisesti osallistui vain vähän miehiä. Hän ajatteli, että seurakunnalla on oltava toimintamuoto, joka kerää paljon miehiä heti ensimmäisellä kerralla. Ajatus onnistui, sillä jo ensimmäisellä illalla kävijöitä oli enemmän kuin tavallisessa jumalanpalveluksessa.

Usein kotailtamiehet tulevat paikalle reilusti ennen ilmoitettua alkamisaikaa juttelemaan ja tutustumaan toisiinsa. Kotaillat lisäävätkin sosiaalisuutta, yleensä ensimmäistä kertaa illoissa kävijä tuntee vain muutaman, tai ei ketään muuta kävijää.

8.7.2022 09.56