Uutislistaukseen

Kirkon keskusteluapu päivystää joulunakin

Musta johdollinen puhelin


Joulua vietetään tänäkin vuonna epävarmuuden merkeissä. Monien mieltä painavat nousseet elinkustannukset ja huolet toimentulon riittävyydestä. Huolet ja yksinäisyyden tunne voivat korostua juhlapyhien aikaan. Henkistä taakkaa voi keventää ottamalla yhteyttä Kirkon keskusteluapuun.

Matalan kynnyksen apua puhelimessa ja verkossa

  
Kirkon keskusteluavun päivystäjille voi purkaa huolia ja ahdistusta. Keskustelut ovat luottamuksellisia. Päivystäjät ovat sitoutuneet vaitioloon.  


Kirkon keskusteluavun palveleva puhelin on auki joka ilta, myös viikonloppuisin ja juhlapyhinä. Palvelevan puhelimen numeroon 
0400 221 180  (pvm/mpm)  voi soittaa kello 18–24 välisenä aikana. Palveleva chat on avoinna maanantaista perjantaihin kello 12–20. 
Vuoden vaihteen jälkeen chat on avoinna kello 16–20. Chat-keskustelun voi aloittaa osoitteessa evl.fi/kirkonkeskusteluapu/chat.   


Kirkon keskusteluavun nettikirje tarjoaa mahdollisuuden kirjoittaa nimetön viesti ympäri vuorokauden. Päivystäjät vastaavat viesteihin muutaman päivän kuluessa. Nettikirjeen voi kirjoittaa osoitteessa evl.fi/kirkonkeskusteluapu/netti. Keskusteluapuun saa yhteyden myös perinteisellä kirjeellä.   


Palvelu on valtakunnallinen ja toimii suomeksi ja ruotsiksi. Ruotsinkielisen palvelun nimi on Kyrkans samtalstjänst, ja sen yhteystiedot ja aukioloajat löytyvät osoitteesta evl.fi/kyrkanssamtalstjanst.

Yksityisyys on turvattu

 
Kirkon keskusteluavun päivystäjät ovat kirkon työntekijöitä ja koulutettuja vapaaehtoisia. Heitä sitoo vaitiolovelvollisuus.   


Päivystäjä ei näe käyttäjän henkilöllisyyttä, sillä soittajan puhelinnumero ei näy vastaajalle. Puheluja ei nauhoiteta eikä keskusteluja tallenneta. Mitään henkilökohtaisia tietoja ei kerätä.

   
Kirkonkeskusteluapu on Puhelin- ja verkkoauttamisen eettisten periaatteiden neuvottelukunnan (PuhEet) jäsen.

Seurakunnat tarjoavat keskusteluapua 

Myös monet seurakunnat ovat ilmoittaneet omia puhelinnumeroita, joista saa keskusteluapua. Lue lisää seurakuntien omilta verkkosivustoilta.


Lisätiedot:  
Kimmo Nieminen, Kirkkohallituksen asiantuntija, kimmo.nieminen@evl.fi, p. 040 688 1593 
Kirkon keskusteluapu

13.12.2022 13.54