Sovituksen_kirkko_251110_01_THUMB.jpg

Hollolan kirkkoherranvaalin tärkeät päivät

18.1.2019 09.59 Vaalinäytteet annetaan Sovituksenkirkossa.

Hollolan seurakunnan uusi kirkkoherra valitaan välittömällä vaalitavalla eli ns. kansanvaalilla sunnuntaina 7.4.2019. Vaalinäytteet annetaan Sovituksenkirkossa.

Kirkkoherranvaalin ennakkoäänestys on vaalia edeltävän viikon arkipäivinä 1.-5.4. Äänioikeutettuja ovat kaikki 18 vuotta täyttäneet Hollolan seurakunnan jäsenet.

Hollolan kirkkoherran virkaa haki määräaikaan mennessä kolme pappia, joista kaksi työskentelee Päijät-Hämeessä ja yksi Etelä-Pohjanmaalla.

Tampereen hiippakunnan tuomiokapituli on päättänyt asettaa hakijat ehdolle Hollolan seurakunnan kirkkoherranvaalissa seuraavasti: 1. vaalisijalle asetettiin Launeen seurakunnan kirkkoherra, rovasti Heikki Pelkonen, 2. vaalisijalle Hollolan seurakunnan kappalainen Timo Huttunen ja 3. vaalisijalle Laihian seurakunnan kirkkoherra Marja-Liisa Mäki.

Ehdokkaiden vaalinäytteet annetaan nyt ensimmäistä kertaa Hollolan kuntakeskuksen Sovituksenkirkossa kolmena peräkkäisenä sunnuntaina: 1. vaalisijalla oleva Heikki Pelkonen toimittaa päiväjumalanpalveluksen 10.3.2019, 2. vaalisijalla oleva Timo Huttunen toimittaa päiväjumalanpalveluksen 17.3.2019 ja 3. vaalisijalla oleva Marja-Liisa Mäki toimittaa päiväjumalanpalveluksen 24.3.2019.

Hollolan seurakunnan toimialueena ovat Hollolan, Kuhmoisten, Kärkölän ja Padasjoen kunnat ja jäseniä sillä on noin 25 000.