Uutislistaukseen

Hollolan seurakunnasta soitetaan ikäihmisten koteihin

Seuraavien viikkojen aikana Hollolan seurakunta lähestyy jäseniään puhelimitse Kanta-Hollolan, Hämeenkosken, Kärkölän, Kuhmoisten ja Padasjoen alueilla. Ensimmäiseksi seurakunnasta soitetaan läpi yli 80-vuotiaat seurakunnan jäsenet, joita alueella on yli 2000. 

Kuvassa käsi pitelee älypuhelinta

Poikkeuksellisen tilanteen keskellä seurakunta kantaa huolta erityisesti kotona asuvista ikäihmisistä. Puhelimitse kysytään kuulumisia ja annetaan mahdollisuus keskustelulle. Lisäksi selvitetään, onko seurakuntalaisella läheinen henkilö tai taho, jonka puoleen kääntyä, jos he tarvitsevat apua. Jäseniä muistutetaan tarpeen mukaan myös oman asuinalueen seurakunnan ja kunnan palveluista.  

Hoivakodeissa asuville ei tässä yhteydessä soiteta. Kaikissa alueen hoivakodeissa on oma nimikkodiakoniatyöntekijä, johon omaiset ja asukkaat voivat olla puhelinyhteydessä kuten aiemminkin.

Hollolan seurakunta on poikkeusolojen myötä avannut myös päivystävän puhelimen

Seurakunnan työntekijä on kaikkien ja kaikenikäisten tavoitettavissa päivittäin klo 9-15 numerossa 050 533 1930. Hollolan seurakunnasta rohkaistaan soittamaan päivystysnumeroon niin pienissä kuin suurissakin asioissa. Puhuminen auttaa. 

31.3.2020 11.31