Uutislistaukseen

Hollolan seurakunnan tukeman lähetystyön tilanne koronakeväänä 2020

Dikonissa askarrellaan ohjaajan johdolla.

Viipurin lasten ja nuorten turvakoti Dikoni on yksi seurakuntamme monista tukikohteista. Kuva: Kirkon kuvapankki

Lähetystyöstä vastaava pappimme Timi Korhonen on koostanut iloksemme tietoja kantaseurakunnan ja kappeliseurakuntien nimikkolähetystyöntekijöiden ja -lähetyskohteiden kuulumisista poikkeuksellisena koronakeväänä.

Tukikohteitamme on ympäri maapalloa ja Hollolan seurakunnan jäsenet Kärkölästä Kuhmoisiin tukevat työtä sekä taloudellisesti että rukouksin. Koronaepidemia on kuitenkin vaikuttanut monien työhön, jopa keskeyttänyt sen toistaiseksi. Kuulumistietojen mukana on mm. lähetysjärjestöistä sekä nimikkoläheteistä kertovia sosiaalisen median linkkejä, joiden avulla pääset sukeltamaan lähettiemme tilanteeseen.

Jos lähetystyön tukeminen seurakunnassamme kiinnostaa sinua, kysy tarkempia tietoja lähetystilanteestamme Timiltä p. 050 539 0965 tai timi.korhonen@evl.fi

Elina ja Juha - Nepal

Suomen Lähetysseuran lähetit Elina ja Juha Lind kiittävät Hollolan seurakuntaa matkaseurasta ja -tuesta Nepalin Katmandussa. Nepalissa korona ei ole ollut tuhoisa. Tiukat turvarajoitukset ovat hankaloittaneet miljoonien ihmisten arkea, mutta toisaalta myös herättänyt vapaaehtoisapua esimerkiksi ruoanjakamiseen. Lindien työkausi Nepalissa on päättymässä, ja he toivovat voivansa palata pian Suomeen ja kotiinsa Padasjoelle. Lindit vierailevat seurakuntamme lähetyspäivässä 19.9. Hämeenkoskella. Lindien terveisiä voi katsoa täältä:

https://felm.suomenlahetysseura.fi/elina-ja-juha-lind-nepal-jaa-taakse-viimeista-kertaa/?fbclid=IwAR0wMQ4-id-FGxfcOX_NZB1Urc0BUsywm7Zn7sQUCsPH3nlzsOsil87-qMY

Hanna ja Kimmo – Tansania

Suomen Lähetysseuran uudet nimikkolähettimme Hanna Martikainen ja Kimmo Tapanainen tekevät tällä hetkellä Tansania-etätyötä kotikaupungissaan Hämeenlinnassa. Kimmo tekee täyspäiväisesti kirkollisen työn koordinointityötä ja Hanna osalomautettuna musiikin opetustyön suunnittelua. Hanna ja Kimmo odottavat paluutaan Tansaniaan. Heidän terveisiään voi katsoa oheisen linkin takaa:

https://youtu.be/DsBaihai44M

Susanne ja Kari – Kaakkois-Aasia

Kansalähetyksen nimikkolähettimme Susanne ja Kari Valkama ovat kääntäneet Suomessa 1. Mooseksen kirjaa, 1. Samuelin kirjaa sekä testanneet käännöksiä Kaakkois-Aasiassa helmi-maaliskuussa. Paluu Suomeen ei koronan puhkeamisen takia käynyt aivan helposti, mutta pariskunta pääsi kotiin ehjin nahoin. Kesän ja syksyn suunnitelmiin kuuluu mm. Jesajan kirjan kääntäminen, käännetyn Sananlaskujen kirjan levittäminen sekä Durin-kielen sanakirjan ja kieliopin työstäminen. Valkamien kuulumisia voi katsoa täältä:

https://www.youtube.com/watch?v=OE_92dpIhMQ  

Kirsi – Viro

Sley-lähettimme Kirsi Vimpari palasi Virosta Suomeen ennen koronakriisiä. Vierailu Hollolan seurakuntaan jouduttiin perumaan pandemian takia. Nyt Kirsin työhön kuuluu mm. Sleyn lähetyslive tilaisuudet Teamssovelluksen kautta. Näihin tilaisuuksiin pääsee osallistumaan linkin kautta, joka löytyy Sleyn Facebook-sivuilta. Sivuilla on tietoa Sleyn lähetystyöstä ja esimerkiksi Kirsinkin hartaus.

https://www.facebook.com/kolmellamantereella/

Lähetysyhdistys Kylväjä – Kaukasia

Tukemamme Kylväjän lähettiperheen työ Kaukasiassa on niin ikään muuttunut koronaviruksen takia. Etätöihin on kuulunut mm. kielen opiskelua sekä paikallisten ystävien tapaamista mahdollisuuksien mukaan. Monien ihmisten työ on loppunut ulkonaliikkumiskiellon takia. Lähettiperheemme on auttanut ihmisiä taloudellisesti parhaan kykynsä mukaan.

Medialähetys Sanansaattajat – Lähi-itä & Pohjois-Afrikka

Medialähetys Sanansaattajat on jakaneet evankeliumin ohella tietoa koronaviruksesta ja sen torjumisesta Aasiassa, Afrikassa ja Lähi-idässä. Sanansaattajien työtä voi seurata heidän nettisivuiltaan, jossa he kertovat mm. arabiankielisten Facebook-lastenohjelmista.

https://sansa.fi/tag/sat-7/

Suomen Pipliaseura – Intia

Pipliaseura on tehnyt kääntänyt Raamattua mm. Koillis-Intian vähemmistökielille. Käännöstyö liittyy leskien, sokeiden sekä laajemminkin Intian heikko-osaisten voimaannuttamis- ja avustustyöhön.   

Intian Pipliaseura on ollut mukana yhteistyössä muiden järjestöjen kanssa toteuttamassa ruokajakeluita poikkeustilanteesta kärsiville päivätyöläisille Bangaloressa.

Suomen Lähetysseura – Tansania, Morogoro

Hollolan seurakunnan tukema Lähetysseuran työ Tansanian Morogorossa on muuttunut koronan takia vastaavalla tavalla kuin Suomessakin videolähetyksiksi ja etätöiksi. Työhön on kuulunut oikean tiedon sekä hygieniatarvikkeiden levittäminen ihmisten pariin. Lähetysseuran Tansania-työstä voi lukea mm. täältä:

https://felm.suomenlahetysseura.fi/videopuheluiden-opettelua-ja-saippuan-jakamista-nain-korona-muutti-tyota-tansaniassa/

Jukka & Helena – Japani

Hämeenkosken kappeliseurakunnan lähettipari Jukka ja Helena Kallioinen on joutunut oppimaan digimaailman käytänteitä, etätöitä ja jumalanpalvelusten nauhoittamista koronakriisin takia. Japanissa on hätätila epidemian takia. Länsi-Japanin ev.lut. kirkko on saanut hiljattain paikallisen papin johtamaan seurakuntaa. Jukka ja Helena palaavat kesällä Suomeen. Jukan ja Helenan kuulumisia:

https://www.youtube.com/watch?v=xhh-nmDjZrc&feature=youtu.be

Riikka – Angola, Namibia

Hämeenkosken kappeliseurakunnan tukema raamatunkäännöstyö Angloassa ja Namibiassa etenee koronakriisin takia etätyöskentelynä. Riikka on käynyt läpi käännöksiä, suunnitellut koulutuksia sekä tuottanut erilaisia sisältöjä. Namibiaan ja Angolaan on julistettu hätätila, jonka seurauksena esimerkiksi jumalanpalvelukset ovat vaihtuneet kotihartauksiksi.

Ari & Suvi – Turkki

Kärkölän kappeliseurakunnan tukema Kansanlähetyksen nimikkolähettipari Ari ja Suvi Salmisen työ on muuttunut paljon koronan takia. He lensivät Turkkiin juuri koronakriisin puhjettua. Toinen matka Saksaan peruttiin ja perhe joutui palaamaan Suomeen. Arin muutkin reissut peruuntuivat, mutta työ sujuu puhelimen ja tietokoneen avulla. Kansanlähetyksellä pohditaan mm. uutta lähetysstrategiaa. Ari on kiitollinen siitä, että hänen perheensä on saanut pysyä terveenä. Arin kuulumisia voi lukea tarkemmin:

www.kansanlähetys.fi

Päivi & Martti – Japani

Kärkölän kappeliseurakunnan Sley:n lähetit Päivi ja Martti Poukka viettävät tänä vuonna maamme itsenäistä historiaakin pitempään jatkunutta ihmettä, kun ensimmäisten Evankeliumiyhdistyksen lähetystyöntekijöiden lähdöstä kaukaiseen Päivän nousun maahan tulee kuluneeksi 120 vuotta. He suunnittelivat vielä alkuvuodesta Lähetysmatkaa 1.4.–5.5.2020 jos Jumala suo. Sen jälkeen emme ole saaneet mitään viestiä, joten emme tiedä, pysäyttikö korona tämän matkan.

https://issuu.com/sley/docs/rukouskalenteri_2020.

Suomen Lähetysseura – Thaimaa

Kärkölän kappeliseurakunnan tukema kummilapsityö Thaimaassa on jatkunut suurimmalta osin entiseen malliin koronasta huolimatta. Maassa on otettu järeät aseet käyttöön taisteluissa pandemiaa vastaan. Bangkok on kokonaan eristetty, eikä sieltä saa matkustaa muihin maihin. Myös vuoden suurin juhla SONGKRAN peruttiin kokonaan. Koronasta on myös jotain hyvääkin: Bangkokin ilmanlaatu on parantunut huikeasti. Kummilapsityön tuelle on koronan takia entistäkin suurempi tarve monessa perheessä. Thaimaan kummilapsityö kiittää kummeja avusta, sillä erityisesti kriisin keskellä ihmisten on tärkeä saada tuntea, että heitä ei ole jätetty yksin. Eräs kummilapsi lähettää kirjeessä terveisiä thaimaan kielellä joka käännettynä on “Toivotan jokaiselle hyvää terveyttä ja Jumalan siunausta, jotta selviäisimme tästä taudista yhdessä”.

kummit@suomenlahetysseura.fi

Suomen lähetysseura – Lasten ja nuorten turvakoti Dikoni, Viipuri

Padasjoen kappeliseurakunta on Dikoni suojakodin kummi. Koronakriisi on tuonut turvakodin arkeen epävarmuutta ja levottomuutta. Lisäksi tiukentunut taloustilanne sai suuren ulkomaalaisen tukijan lopettamaan rahallisen avustuksensa. Dikoni on kuitenkin saanut myös yllättävää tukea paikallisilta yrittäjiltä sekä laajaa medianäkyvyyttä. Kriisin aikana turvakodin tärkeys lasten ja heikkojen tukijana on korostunut entisestään.

14.5.2020 13.09