Uutislistaukseen

Ruokajakelu jatkuu Hämeenkoskella

Diakoniatyöntekijä Pia Rantatupa

Diakoniatyöntekijä Pia Rantatupa

Seurakunnan korona-aikana aloittama hävikkiruoanjako jatkuu Hämeenkoskella. Ruokatarvikkeet lahjoittavat Hämeenkosken paikalliskaupat M-market ja Sale. Pakastetut ruoat pussitetaan valmiiksi ja jaetaan keskiviikkoisin klo 13 osoitteessa Asikkalantie 2.

Ruokajaossa ei kysytä henkilö- eikä varallisuustietoja, eikä kenenkään tarvitse hävetä ruokakassin hakemista, koska hävikkiruoan jakaminen on myös koko luomakuntaa hyödyttävä ympäristöteko. Hakijoita ei myöskään aseteta "tärkeysjärjestykseen" varallisuuden tai perhetilanteen vuoksi, vaan kassit jaetaan täysin anonyymisti. Tällä hetkellä ruuanhakijoiden tulee yhä huomioida turvavälit ja välttää aivastelua toisten suuntaan.

Hävikkiruuan jakelussa pyritään jakamaan kaikki ruoka, mutta siten että kaikki saisivat jotain:

”Toisen ruokakassin voi saada tai viedä jollekin tuttavalle, jos niitä ensimmäiseltä kierrokselta jää”, diakoniatyöntekijä Pia Rantatupa kertoo.

Diakoniatyöntekijään voi olla henkilökohtaisesti yhteydessä eri elämäntilanteissa. Diakoniatyö tarjoaa kokonaisvaltaista tukea muiden avuntarjoajien rinnalla akuuteissa tilanteissa.

13.8.2020 12.25