Uutislistaukseen

Hollolan seurakunnassa avataan kokoavaa toimintaa, alkaen jumalanpalveluksista ja kirkollisista toimituksista.

Päivitetyt suositukset ja rajoitukset

Päijät-Sote on päivittänyt suosituksia ja rajoituksia 14.kesäkuuta: ”Koronayhteistyöryhmä arvioi, että Päijät-Soten alueen koronavirusepidemia on kiihtymisvaiheessa 14.6. alkaen ja suositti Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, että koko yhtymän alueella yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten henkilörajat poistuvat. Tilaisuuksien henkilömäärien ylärajat poistuvat Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksen astuessa voimaan. Yleisötilaisuuksien järjestämisessä on kuitenkin huomioitava terveysturvallisuuden toteutuminen. Sisätiloissa on oltava tosiasiallisesti mahdollisuus välttää lähikontaktit.”

Etelä-Suomen Aluehallintovirasto on päättänyt asiasta 15.6.2021, päätös on voimassa Päijät-Hämeessä 16.6.-14.7.2021.

Hollolan seurakunnassa toimitaan 16.6.2021 alkaen ja 14.7.2021 asti seuraavasti:

Hollolan seurakunnassa avataan kokoavaa toimintaa, alkaen jumalanpalveluksista ja kirkollisista toimituksista. Muun kokoavan toiminnan käynnistäminen tapahtuu syyskauden alussa 2021. Henkilömäärärajoitukset jumalanpalveluksista ja kirkollisista toimituksista poistuvat. Kirkoissa pidetään huolta riittävän turvallisista väljyyksistä osallistujien kesken. Tämän vuoksi kussakin tilassa on arvioitu osallistujamäärät, jolla väljyydet onnistuvat. 

Rajoitusten aikaiset kirkkojen aukioloajat klo 11-13 poistuvat, ja kirkko on avoinna vain jumalanpalveluksen ajan. 

Konfirmaatiojumalanpalvelukset eivät ole muulle seurakunnalle avoimia tilaisuuksia, näin varmistamme riittävän väljyyden väkimäärissä.  

Kaikessa toiminnassa flunssaoireisten tulee jäädä pois tilaisuuksista. Pyydämme huomioimaan kaikessa hyvän käsihygienian ja turvaetäisyyden. Hengityssuojaimien käyttö on suositeltavaa seurakunnan tiloissa kaikilla yli 12-vuotiailla. 

16.6.2021 11.02