Uutislistaukseen

Kirkkoneuvosto esittää, että Kuhmoisille ja Padasjoelle perustetaan omat kappeliseurakunnat

DSC_5834.JPG

Kirkkoneuvosto päätti esittää 11.1.2022 pitämässään kokouksessa kirkkovaltuustolle, että Kuhmoisiin ja Padasjoelle perustettaisiin 1.1.2023 alkaen omat kappeliseurakuntansa nykyisen yhteisen tilalle. 

Yhteinen kappeliseurakunta syntyi vuonna 2017 yhteisen myönteisen tahtotilan vallitessa. Selvitysmies Matti Piispanen kertoo kirkkoneuvostolle antamassaan raportissaan, että nyt viisi vuotta myöhemmin on käynyt ilmi, että ilmapiiri yhteiselle toiminnalle on muuttunut, eikä tahtotilaa sille synny. Raportissa kerrotaan myös, että kappelineuvoston jäsenet kaipaavat lisää koulutusta, tietoa ja harjaantumista esim. päätöksen teon rajoihin, keskeisiin tehtäviin ja vapaaehtoistyön kehittämiseen. Kappalainen olisi tässä keskeisin suunnittelija ja täytäntöönpanija. Toiveena on ollut lisätä luottamusmiehiä kappelineuvostoon, joiden määrä tuplaantuu kappeliseurakunnan eriytyksellä. Lisäksi omien kappeliseurakuntien toivotaan innostavan paikkakuntien toimijia luomaan paikkakunnille omapiirteistä seurakuntaelämää. 

Kirkkovaltuusto tekee asiasta lopullisen päätöksen seuraavassa kokouksessaan, joka pidetään näillä näkymin helmikuun puolivälissä.

17.1.2022 10.56