Uutislistaukseen

Kirkkovaltuusto hyväksyi Kuhmoisten ja Padasjoen erillisten kappeliseurakuntien perustamisen

DSC_5834-0.JPG

Kirkkoneuvosto päätti esittää 11.1.2022 pitämässään kokouksessa kirkkovaltuustolle, että Hollolan seurakunnan Kuhmoisten-Padasjoen kappeliseurakunta lakkautettaisiin 31.12.2022 ja tilalle perustettaisiin 1.1.2023 Kuhmoisten kappeliseurakunta ja Padasjoen kappeliseurakunta. Nyt kirkkovaltuusto on päättänyt hyväksyä ehdotuksen.

Yhteinen kappeliseurakunta syntyi vuonna 2017 yhteisen myönteisen tahtotilan vallitessa. Selvitysmies Matti Piispanen kertoo kirkkoneuvostolle antamassaan raportissaan, että nyt viisi vuotta myöhemmin on käynyt ilmi, että ilmapiiri yhteiselle toiminnalle on muuttunut, eikä tahtotilaa sille synny. Raportissa kerrotaan myös, että kappelineuvoston jäsenet kaipaavat lisää koulutusta, tietoa ja harjaantumista esim. päätöksen teon rajoihin, keskeisiin tehtäviin ja vapaaehtoistyön kehittämiseen. Kappalainen olisi tässä keskeisin suunnittelija ja täytäntöönpanija. Toiveena on ollut lisätä luottamusmiehiä kappelineuvostoon, joiden määrä tuplaantuu kappeliseurakunnan eriytyksellä. Lisäksi omien kappeliseurakuntien toivotaan innostavan paikkakuntien toimijoita luomaan paikkakunnille omapiirteistä seurakuntaelämää.

Kokouksessa valtuutettu Risto Ojala esitti vastaesityksen pitäen eriyttämistä riittämättömänä ja virheellisenä. Ojalan perustelujen mukaan kappeliseurakunta on toiminut vasta viisi vuotta, joista puolet on vietetty poikkeusoloissa pandemian takia, joka ei ole antanut kunnollista mahdollisuutta kappeliseurakunnan toimintaan ja on siten ennenaikaista. Vastaesitystä ei kuitenkaan kannatettu kirkkovaltuuston kokouksessa.

16.2.2022 10.47